Vaganske tortilje s okusom Azije

dm-drogerie markt
30.12.2024.

Gotovo za 45 min.
Vrijeme za pripremu: 25 min.
•
Vrijeme kuhanja/pečenja: 20 min.
Glavno jelo
•
Vegansko
•
azijska kuhinja
Sastojci
za 3 obroka (3 tortilje)
za tortilje
100 g dmBio crvene/žute leće
150 ml vode (po potrebi još)
dmBio sol, svježe mljeveni crni papar
2 žlice dmBio ulja repice
začini po želji
za punjenje
200 g dmBio tofua
2-3 žlice dmBio kukuruznog škroba
1 žlica dmBio ulja repice
2 žlice dmBio slatko-kiselog umaka
2 mrkve
1 organske nešpricane naranče (korica i sok)
sol i svježe mljeveni crni papar
1 žlica dmBio bijelog balzamičnog octa
5 žlica dmBio zamjene za krem sir od indijskih oraščića
1-2 žličica wasabija
začinsko bilje
1 žlica dmBio prženog kikirikija, neslanog
Priprema
Tortilje od leće
korak
Za izradu tortilja stavite leću u zdjelu i potpuno je prekrijte vodom. Ostavite preko noći (najmanje 6 sati).
korak
Ocijedite vodu i isperite namočenu leću. Zatim je stavite u blender s vodom i pasirajte dok ne dobijete sitne komadiće. Začinite solju i paprom i ponovno pasirajte dok tijesto ne dobije konzistenciju tijesta za palačinke, po potrebi dodajte vodu.
korak
U tavi zagrijte ulje i ispecite 3 tortilje
Punjenje
korak
Za nadjev širokom gulilicom za povrće narežite mrkvu uzdužno na tanke, ali široke trakice i stavite ih u zdjelu.
korak
Dodajte narančin sok, koricu naranče, ulje repice, balzamični ocat te začinite solju i paprom. Marinadu rukama umasirajte u naribanu mrkvu.
korak
Tofu potpuno osušite kuhinjskim papirom i lagano ga pritisnite. Izrežite na kocke jednake veličine, stavite u posudu sa škrobom i podlijte 1 žlicom vode. Pokrijte poklopcem i snažno protresite. Uklonite višak škroba.
korak
Zagrijte tavu na jakoj temperaturi i dodajte 2 žlice ulja. Pržite tofu dok ne postane hrskav sa svih strana.
korak
Zatim dodajte slatko-kiseli umak u tavu i pirjajte s tofuom vrteći tavu 2-3 minute. Tofu ne smije plivati u umaku, samo ga lagano premažite.
korak
Kremu od indijskih oraščića pomiješajte s wasabijem, tanko premažite na tortilju od leće na papiru za pečenje i po vrhu rasporedite mariniranu mrkvu, tofu, začinsko bilje i pečeni kikiriki.
korak
Sada uz pomoć papira za pečenje zamotuljak s duže strane čvrsto oblikujte u tortilja wrap. Papir za pečenje treba čvrsto obuhvatiti zarolanu tortilju. Kao zamatanje bombona. Zamotuljak dobro ohladite pa ga poslužite cijelog ili ga izrežite na šnite i nabodite s čačkalicom.