Veganski florentineri

dm-drogerie markt
03.12.2025.

Gotovo za 24 min.
Vrijeme za pripremu: 10 min.
•
Vrijeme kuhanja/pečenja: 14 min.
96 kcal / obrok
Božić
•
Desert
•
Keksi i kolačići
•
Vegansko
•
Vegetarijansko
Sastojci
za 25 obroka (25 kom.)
Za florentinere
100 ml dmBio kreme za kuhanje od soje
30 g biljnog maslaca
75 g dmBio smeđeg šećera
2 žličice dmBio Bourbon-vanilije, mljevene
2 žlice dmBio sirupa od agave
150 g listića badema
100 g dmBio fine tamne čokolade, 70 % kakaa
20 g dmBio kokosovog ulja
Priprema
Florentineri
Priprema i pečenje
U loncu pomiješajte kremu za kuhanje od soje, biljni maslac, šećer, vaniliju i agavin sirup i zakuhajte. Kuhajte uz stalno miješanje oko 2 minute, dok smjesa ne postane zlatnosmeđa. Dodajte listiće badema. Zagrijte pećnicu na 160°C (325°F) koristeći konvekcijski način rada. Obložite lim za pečenje papirom za pečenje. Stavite male hrpe smjese na papir pomoću dvije žlice. Pecite u pećnici oko 10-12 minuta ili dok ne postane zlatnosmeđe.
Priprama čokoladne podloge
Nasjeckajte čokoladu i otopite je s kokosovim uljem u toploj vodenoj kupelji. Rastopljenu čokoladu premažite po donjoj strani ohlađenih florentinera. Ostavite da se stegnu.






