Glavna navigacijaNavigacija po kategorijamaGlavni sadržaj

Medenjaci-raspucanci

dm-drogeriemarkt

dm-drogerie markt

10.01.2024.

Slasni medenjaci-raspucanci

Gotovo za 44 min.

Vrijeme za pripremu: 30 min.

Vrijeme kuhanja/pečenja: 14 min.

Božić

Desert

Keksi i kolačići

Vegetarijansko

Sastojci

za 4 obroka

Za medenjake

  • 100 g bijele čokolade

  • 40 g maslaca

  • 60 g dmBio šećera

  • 1 jaje

  • 1 žumanjak

  • 100 g brašna

  • 2 žličice začina za medenjake

  • 1/4 žličice dmBio praška za pecivo

  • 60 g šećera u prahu

Priprema

Medenjaci-raspucanci

  1. Tretiranje čokolade

    Prvo otopite bijelu čokoladu s maslacem u vodenoj kupelji. Pustite neka se malo ohladi. Naš savjet: Bijela čokolada je vrlo nježna. Zato je najbolje vodu najprije prokuhati u loncu, maknuti je sa štednjaka i u vrućoj (ali ne kipućoj) kupelji otopiti čokoladu.

  2. Priprema tijesta

    U drugoj posudi pomiješajte jaje, žumanjak i šećer. Dodajte prosijano brašno, začine za medenjake i prašak za pecivo. Na kraju umiješajte smjesu od čokolade i maslaca dok ne dobijete malo žilavo tijesto. Pokrijte ga prozirnom folijom i stavite u hladnjak oko 2 sata.

  3. Oblikovanje medenjaka

    Podijelite tijesto u jednake dijelove pomoću žličice i oblikujte male kuglice. Obilno ih uvaljajte u šećer u prahu i stavite na lim za pečenje s određenim razmakom.

  4. Pečenje

    Pecite na 170 °C oko 12 do 14 minuta tj., dok se ne raspucaju u predivne oblike i ne porumene.

Kraj popisa

Klasik oživljen na potpuno nov način: medenjaci-raspucanci!

Jednostavno, brzo i bez izrezivanja različitih oblika kolačića: ovim medenjacima u obliku raspucanaca možete dočarati Božić na svojim tanjurima i osmijehe na licu voljenih osoba.

Kao da nismo znali da Božić pada, kao i svake godine, krajem prosinca - blagdani uvijek dođu prerano i iznenađujuće brzo. Malo ste se previše opustili uživajući u predbožićnom razdoblju, ležernom ispijanju kuhanog vina ili slušanju božićnih pjesama, a Božić već kuca na vrata.

Kad treća svijeća izgori na adventskom vijencu, polovina prozorčića adventskog kalendara je otvorena, a kolačići koje ste marljivo pekli u studenom odavno su pojedeni od velikih i malih sladokusaca, i ponovno se vraćamo na početak.

Medenjaci 2.0

U situacijama poput ove želimo samo jedno - predbožićno čudo. I kao da smo znali, ove godine donosimo vam čudo u obliku sočnih, ukusno začinjenih i brzo pripremljenih medenjaka-raspucanaca. Medenjaci 2.0 zamjenjuju dugotrajnu pripremu tijesta izvornih medenjaka i omogućuju vam da zaboravite na svake godine prisutan strah da će medenjaci postati pretvrdi - jer za raspucance ne treba ni strpljenje s pripremom, niti kalupi za izrezivanje keksa niti izvrsne vještine pečenja: raspucanci će vam zagarantirano uspjeti i stoga su savršeni kao last-minute recept koji će zajamčeno ukućanima izmamiti puno "Mmmmh" i "Aaah". Pa krenimo!