Recept: žličice domaće čokolade by Flowers in Salad
od Flowers in Salad
10.01.2024.
Gotovo za 90 min.
Vrijeme za pripremu: 90 min.
Božić
•
Desert
•
Cakepops
•
Vegansko
•
Vegetarijansko
Sastojci
za 40 obroka
Žlica bijele čokolade s kokosom
1 dmBio bijela čokolade s makom
1 žlica dmBio kokosovog ulja
dmBio čips od kokosa
Nougat žlica s krokantom od oraha
dmBio nougat čokolada
1 žlica dmBio kokosovog ulja
80 g dmBio oraha
1 žlica dmBio javorovog sirupa
½ žličice cimeta
Dekoracije & Pribor
šećerni biseri (po želi)
žlice (najbolje drvene)
materijal za umotavanje poklona (celofan, ukrasne vrpce...)
Priprema
za cca. 40 žlica
Tostirajte čips od kokosa
Stavite čips od kokosa u tavu i tostirajte ga na umjerenoj vatri dok ne poprimi svijetlo smeđu boju. Maknite ga sa štednjaka i pustite da se potpuno ohladi.
Napravite krokant od oraha
Nasjeckajte orahe i pecite ih, uz neprestano miješanje, na prethodno zagrijanoj vrućoj tavi na umjerenoj vatri oko 5 minuta dok ne počnu lijepo mirisati. Krokantu od orahu dodajte kokosovo ulje, javorov sirup i cimet (pazite, mogao bi prskati!) i miješajte 1-2 minute dok se ne karamelizira. Maknite ga sa štednjaka, na prazan tanjur i pustiti da se potpuno ohladi. Preljevi su sada spremni.
Otopite čokoladu
Stavite bijelu čokoladu i kokosovo ulje u lonac i otopite smjesu u vodenoj kupelji. Nastavite miješati dok se čokolada potpuno ne otopi i ne postane kremasta. Nougat čokoladu stavite u zaseban lonac ili posudu, i također otopite u vrućoj vodenoj kupelji.
Nadjenite žlice čokoladom i ukrasite
Umočite žlice u čokoladu, a zatim ih stavite na papir za pečenje te ukrasite preljevima od kokosa i krokanta.
Ohladite
Gotove žlice stavite u hladnjak na najmanje sat vremena.
Kraj popisa
Jednostavne, napravljene od samo nekoliko sastojaka, ove žličice od čokolade savršen su božićni poklon u posljednji trenutak za obitelj i prijatelje. Tako se voljeni mogu opustiti uz ukusnu šalicu vruće čokolade i zaista uživati u božićnim trenucima.
Gotove čokoladne žlice zamotajte kao božićni poklon i ukrasite osobnim čestitkama.
Da biste uživali u vrućoj čokoladi: zagrijte 200 ml mlijeka i dodajte u šalicu čokoladnu žlicu te lagano miješajući pričekajte dok se čokolada ne otopi.
Flowers in Salad
Michaela Auer iz Salzburga stoji iza bloga Flowers in Salad specijaliziranog za vegetarijansku hranu. Njezina velika strast je raznovrsna, osviještena prehrana po želji svakog nepca. Želite li više? Provjerite na njezinom blogu na kojemu možete dobiti puno inspiracija i recepata: od raznolikih ideja za doručak do šarenih zdjelica za salatu i ukusnih slastica.



