Veganske rolade od kupusa s umakom od rajčice

dm-drogerie markt
08.12.2025.

Gotovo za 2 Sat 15 min.
Vrijeme za pripremu: 25 min.
•
Vrijeme kuhanja/pečenja: 110 min.
445 kcal / obrok
Glavno jelo
•
Vegansko
•
Vegetarijansko
Sastojci
za 4 obroka (1 obrok)
Za rolade od kupusa
75 g dmBio veganskog mljevenog pripravka Veggie Hack
375 m vode
125 g dmBio integralne riže dugog zrna
250 ml vode
1 žlica dmBio povrtnog temeljca
1 bijelog kupusa
sol
2 žlice dmBio namaza veganska mast od luka
1 žlica dmBio suncokretovog ulja za pečenje
papar
Za umak od rajčice
1 mali luk
2 češnja češnjaka
2 žlice dmBio suncokretovog ulja za pečenje
325 ml dmBio umaka od rajčice s pečenom paprikom
sol
papar
1 žlica dmBio šećera
Priprema
Rolade od kupusa
Priprema veganskog mljevenog pripravka
Veganski mljeveni pripravak stavite u zdjelu i pomiješajte s vodom.
Priprema riže
Skuhajte rižu u povrtnom temeljcu prema uputama na pakiranju. Ostavite sa strane dok ne budete spremni za upotrebu.
Priprema kupusa
Pažljivo izrežite srž bijelog kupusa i stavite ga u veliki lonac. Dodajte dovoljno vode da gotovo prekrije kupus. Posolite vodu i zakuhajte. Zatim lagano kuhajte poklopljeno nekoliko minuta. Nakon što se listovi mogu lako odvojiti, pažljivo ih vilicom izvadite jedan po jedan. Sačuvajte vodu u kojoj se kuhalo.
Priprema nadjeva
Kuhanu rižu pomiješajte s veganskim mljevenim pripravkom, mašću od luka, uljem, soli i paprom.
Punjenje rolada
U sredinu svakog lista kupusa stavite oko 2 velike žlice nadjeva. Preklopite listove s desne i lijeve strane i čvrsto zarolajte rolade od dna prema vrhu.
Zagrijte pećnicu
Zagrijte pećnicu na 180°C (350°F) gornji i donji grijaći element ili 160°C (325°F) s ventilatorom. Lagano namastite posudu za pečenje.
Pečenje rolada
Stavite rolade u posudu sa preklopljenom stranom prema dolje. Ulijte malo vode u posudu. Pokrijte posudu poklopcem i pecite u pećnici oko 90 minuta.
Umak od rajčice
Priprema namirnica
Ogulite i sitno nasjeckajte luk i češnjak.
Pirjanje
Zagrijte ulje u loncu. Dodajte luk i češnjak i pirjajte dok ne postanu staklasti.
Začinjavanje
Dodajte umak od rajčice i začinite solju, paprom i šećerom. Pirjajte oko 5 minuta.
Posluživanje
Poslužite umak s roladama od kupusa.






