Glavna navigacijaNavigacija po kategorijamaGlavni sadržaj

Curry od leće

dm-drogerie markt

10.12.2024.

Gotovo za 40 min.

Vrijeme za pripremu: 10 min.

Vrijeme kuhanja/pečenja: 30 min.

Glavno jelo

Vegansko

Vegetarijansko

Bez laktoze

Bez glutena

indijska kuhinja

Sastojci

za 4 obroka (1 lonac)

za curry od leće

  • 1 velika tikvica

  • 1 velika crvena paprika

  • 250 g smeđih šampinjona

  • 200 g baby špinata

  • 5 žlica dmBio ulja za pečenje

  • sol

  • 1 žlica dmBio kurkume

  • 1 žlica dmBio Curryja - blagog

  • 1 žličica dmBio cejlonskog cimeta

  • 2 limenke dmBio kokosovog mlijeka

  • 400 ml dmBio povrtnog temeljca

  • 250 g dmBio žute leće

  • dmBio crni papar, mljeveni

  • 200 g smrznutog graška, odmrznutog

  • 1 svežanj korijandera

  • cca. 2 žlice dmBio sezama

Priprema

Curry od leće

  1. korak

    Tikvicama odrežite krajeve, narežite ih na četvrtine pa dijagonalno narežite na komade širine 1 cm. Paprike narežite na četvrtine, očistite od sjemenki i pregrada te dijagonalno narežite na komade širine 1 cm. Očistite i narežite gljive na četvrtine. Baby špinat operite i osušite centrifugom.

  2. korak

    U širokom, plitkom loncu zagrijte 3 žlice sezamovog ulja. Tikvice, papriku, šampinjone i grašak popržite do svijetlo smeđe boje, posolite i izvadite iz tave.

  3. korak

    Zagrijte preostalo ulje u istoj tavi i pirjajte kurkumu, curry i cimet 1 minutu uz miješanje. Dodajte papar. Deglazirajte kokosovim mlijekom i uz miješanje zakuhajte. Dodajte povrtni temeljac i leću, začinite solju i malo papra te pirjajte na laganoj vatri oko 20 minuta.

  4. korak

    Kad je leća omekšala dodajte povrće i špinat te pirjajte još 2 minute. Grubo nasjeckajte korijander sa sitnim stapkama. Po potrebi curry ponovno začinite, rasporedite u zdjelice i pospite sezamom i korijanderom.

Odgovarajuće kategorije proizvoda