Curry od leće

dm-drogerie markt
10.12.2024.

Gotovo za 40 min.
Vrijeme za pripremu: 10 min.
•
Vrijeme kuhanja/pečenja: 30 min.
Glavno jelo
•
Vegansko
•
Vegetarijansko
•
Bez laktoze
•
Bez glutena
•
indijska kuhinja
Sastojci
za 4 obroka (1 lonac)
za curry od leće
1 velika tikvica
1 velika crvena paprika
250 g smeđih šampinjona
200 g baby špinata
5 žlica dmBio ulja za pečenje
sol
1 žlica dmBio kurkume
1 žlica dmBio Curryja - blagog
1 žličica dmBio cejlonskog cimeta
2 limenke dmBio kokosovog mlijeka
400 ml dmBio povrtnog temeljca
250 g dmBio žute leće
dmBio crni papar, mljeveni
200 g smrznutog graška, odmrznutog
1 svežanj korijandera
cca. 2 žlice dmBio sezama
Priprema
Curry od leće
korak
Tikvicama odrežite krajeve, narežite ih na četvrtine pa dijagonalno narežite na komade širine 1 cm. Paprike narežite na četvrtine, očistite od sjemenki i pregrada te dijagonalno narežite na komade širine 1 cm. Očistite i narežite gljive na četvrtine. Baby špinat operite i osušite centrifugom.
korak
U širokom, plitkom loncu zagrijte 3 žlice sezamovog ulja. Tikvice, papriku, šampinjone i grašak popržite do svijetlo smeđe boje, posolite i izvadite iz tave.
korak
Zagrijte preostalo ulje u istoj tavi i pirjajte kurkumu, curry i cimet 1 minutu uz miješanje. Dodajte papar. Deglazirajte kokosovim mlijekom i uz miješanje zakuhajte. Dodajte povrtni temeljac i leću, začinite solju i malo papra te pirjajte na laganoj vatri oko 20 minuta.
korak
Kad je leća omekšala dodajte povrće i špinat te pirjajte još 2 minute. Grubo nasjeckajte korijander sa sitnim stapkama. Po potrebi curry ponovno začinite, rasporedite u zdjelice i pospite sezamom i korijanderom.