Veganska "mesna" štruca s umakom od luka i nara
dm-drogerie markt
08.12.2025.
Gotovo za 85 min.
Vrijeme za pripremu: 15 min.
•
Vrijeme kuhanja/pečenja: 70 min.
421 kcal / obrok
Vegansko
•
Vegetarijansko
•
Tradicionalno jelo
•
Glavno jelo
Sastojci
za 8 obroka (1 štruca)
Za mesnu štrucu
150 g dmBio leće (obične)
sol
125 g mladog luka
1 crveni luk
3 žlice dmBio maslinovog ulja za pečenje
100 g dmBio sojinih pahuljica
220 g dmBio slanutka
150 g tikvica
200 g dmBio sjemenki suncokreta
papar
2 žlice dm Bio začina - talijansko bilje
2 žličice dmBio crvene curry paste
3 žlice dmBio umaka od soje
150 g dmBio brašna od pira, tip 630
Za umak od luka i nara
2 crvena luka
2 nara
1 naranča
1 žlica dmBio maslinovog ulja za pečenje
sol
papar
1 žlica dmBio šećera
100 ml dmBio matičnog soka, prirodno mutni šipak
100 ml vode
1 žlice paste od indijskih oraščića
Priprema
Veganska štruca
Priprema leće
Leću temeljito operite i zakuhajte u dvostrukoj količini vode. Lagano kuhajte oko 30-40 minuta. Zatim dodajte sol.
Priprema namirnica
Očistite i operite mladi luk, a zatim ga narežite na kolutiće. Ogulite luk i narežite ga na tanke kriške. Zagrijte ulje za kuhanje i pirjajte mladi luk i luk dok ne omekšaju. Zagrijte pećnicu na 180°C (350°F) koristeći konvekcijsku postavku. Ocijedite leću. Sameljite sojine pahuljice. Ocijedite slanutak. Očistite, operite i naribajte tikvice, zatim posolite i iscijedite višak tekućine.
Priprema smjese
U zdjeli pomiješajte smjesu luka, leću, sojino brašno, slanutak, tikvice i sjemenke suncokreta te začinite solju, paprom, talijanskim začinskim biljem, curry pastom i soja umakom. Umiješajte brašno.
Pečenje
Sve ulijte u kalup za kruh (20 cm) i pecite u pećnici oko 30 minuta.
Umak
Priprema namirnica
Ogulite luk i narežite ga na tanke kriške. Operite nar, prepolovite ga i izvadite sjemenke. Operite naranču, ogulite je i odvojite pojedinačne kriške.
Priprema umaka
Zagrijte ulje za pečenje u tavi i popržite luk i sjemenke nara. Začinite solju, paprom i šećerom. Ulijte sok od nara i vodu, umiješajte kriške naranče, pustite da kratko pirja, a zatim umiješajte pastu od indijskih oraščića.
Posluživanje
Vegansku štrucu prelijte umakom.






