Glavna navigacijaNavigacija po kategorijamaGlavni sadržaj

Veganska "mesna" štruca s umakom od luka i nara

dm-drogerie markt

08.12.2025.

tri vegetarijanska odreska s crvenim umakom na bijelom tanjuru, ukrašene peršinom, na plavoj krpi

Gotovo za 85 min.

Vrijeme za pripremu: 15 min.

Vrijeme kuhanja/pečenja: 70 min.

421 kcal / obrok

Vegansko

Vegetarijansko

Tradicionalno jelo

Glavno jelo

Sastojci

za 8 obroka (1 štruca)

Za mesnu štrucu

  • 150 g dmBio leće (obične)

  • sol

  • 125 g mladog luka

  • 1 crveni luk

  • 3 žlice dmBio maslinovog ulja za pečenje

  • 100 g dmBio sojinih pahuljica

  • 220 g dmBio slanutka

  • 150 g tikvica

  • 200 g dmBio sjemenki suncokreta

  • papar

  • 2 žlice dm Bio začina - talijansko bilje

  • 2 žličice dmBio crvene curry paste

  • 3 žlice dmBio umaka od soje

  • 150 g dmBio brašna od pira, tip 630

Za umak od luka i nara

  • 2 crvena luka

  • 2 nara

  • 1 naranča

  • 1 žlica dmBio maslinovog ulja za pečenje

  • sol

  • papar

  • 1 žlica dmBio šećera

  • 100 ml dmBio matičnog soka, prirodno mutni šipak

  • 100 ml vode

  • 1 žlice paste od indijskih oraščića

Priprema

Veganska štruca

  1. Priprema leće

    Leću temeljito operite i zakuhajte u dvostrukoj količini vode. Lagano kuhajte oko 30-40 minuta. Zatim dodajte sol.

  2. Priprema namirnica

    Očistite i operite mladi luk, a zatim ga narežite na kolutiće. Ogulite luk i narežite ga na tanke kriške. Zagrijte ulje za kuhanje i pirjajte mladi luk i luk dok ne omekšaju. Zagrijte pećnicu na 180°C (350°F) koristeći konvekcijsku postavku. Ocijedite leću. Sameljite sojine pahuljice. Ocijedite slanutak. Očistite, operite i naribajte tikvice, zatim posolite i iscijedite višak tekućine.

  3. Priprema smjese

    U zdjeli pomiješajte smjesu luka, leću, sojino brašno, slanutak, tikvice i sjemenke suncokreta te začinite solju, paprom, talijanskim začinskim biljem, curry pastom i soja umakom. Umiješajte brašno.

  4. Pečenje

    Sve ulijte u kalup za kruh (20 cm) i pecite u pećnici oko 30 minuta.

Umak

  1. Priprema namirnica

    Ogulite luk i narežite ga na tanke kriške. Operite nar, prepolovite ga i izvadite sjemenke. Operite naranču, ogulite je i odvojite pojedinačne kriške.

  2. Priprema umaka

    Zagrijte ulje za pečenje u tavi i popržite luk i sjemenke nara. Začinite solju, paprom i šećerom. Ulijte sok od nara i vodu, umiješajte kriške naranče, pustite da kratko pirja, a zatim umiješajte pastu od indijskih oraščića.

  3. Posluživanje

    Vegansku štrucu prelijte umakom.