Ulje i ocat
Savršen dodatak – ocat i ulja iz dm online shopa
Maslinovo ulje za salatu ili ulje za prženje za tavu – to je u svakom slučaju standardni dio polica u svakoj kuhinji. Pogled korak dalje jasno će kazati da je svijet zdravih ulja i octa zaista raznolik. Otkrijte ga putem dm online shopa.
Koje vrste octa postoje?
U slučaju octa općenito se pravi razlika između fermentiranog octa i aromatizirano octa. Kao što samo ime govori, fermentirani ocat nastaje procesom fermentacije. Aromatizirani ocat podrazumijeva dodavanje nekog drugog proizvoda koji mijenja svojstva izvornog octa. Gotovom octu primjerice dodaje se sok od maline ili pire od maline za jedan poseban voćni okus.
Također i ostale vrste octa pružaju jedinstven gastronomski doživljaj. Voćni ocat ima smanjen udio octene kiseline i karakterizira ih blagi okus. Vinski ocat je također u jednu ruku voćnog okusa koji zahvaljuje grožđu, ali pritom sadrži veću količinu alkohola te samim time i znatno kiseliji okus. Najzahtjevniji za proizvodnju svakako je povrtni ocat. Zbog nižeg sadržaja šećera za proizvodnju se obično koriste mrkva, rajčica ili šparoga.
Upotreba ulja u kuhinji
I ulje, uz okusne prednosti nudi i niz zdravstvenih svojstava. Ulje opskrbljuje naše tijelo visokovrijednim hranjivim sastojcima poput masnoća, vitamina E i masnih kiselina. Između niza sastojaka sadrže i esencijalne Omega-3 i Omega-6 masne kiseline koje naše tijelo ne može samostalno proizvesti. Navedene sastojke najčešće pronalazimo u uljima repice, lana ili oraha. Zasićene masne kiseline služe kao važan izvor energije i potrebni su našem tijelu u određenoj mjeri. Masti omogućuju i apsorpciju raznih vitamina.
Neovisno o tome koristite li ulja i ocat za salatu, prženje ili kao dodatak drugim jelima, u dm online shopu pronađite velik izbor navedenih proizvoda top marki poput dmBio ili Encian.