Veganska Low Carb pizza

dm-drogerie markt
30.12.2024.

Gotovo za 70 min.
Vrijeme za pripremu: 50 min.
•
Vrijeme kuhanja/pečenja: 20 min.
Glavno jelo
•
Vegansko
•
Brzo & jednostavno
•
Pizza
•
talijanska kuhinja
Sastojci
za 8 obroka (8 mini pizza)
za vegansku Low Carb pizzu:
100 g dmBio pšeničnog brašna (tip 1050)
200 g dmBio bademovog brašna
100 g dmBio lanenog brašna
1 paket dmBio kvasca
50 g dmBio kukuruznog škroba
1 žlica soli
cca 10 žlica dmBio ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka (oguljen i nasjeckan)
1 žlica dmBio koncentrata od rajčice
200 ml dmBio umaka od rajčice
dmBio crnog papra, svježe mljevenog
dmBio sol sa začinskim biljem
cca 300 g cvjetova cvjetače
cca. 100 g baby špinata
1-2 crvene čili papričice, sitno nasjeckane
svježi bosiljak
Priprema
Veganska Low Carb pizza
korak
Zamijesite sve tri vrste brašna s kvascem, kukuruznim škrobom, soli i 280 ml mlake vode u glatko tijesto. Pokrijte i ostavite tijesto da se diže na toplom 60 minuta.
korak
Dok se tijesto diže, u tavi zagrijte 5 žlica maslinovog ulja, popržite češnjak i umiješajte koncentrat od rajčice. Zatim deglazirajte umakom od rajčice, pirjajte oko 1 minutu, maknite posudu s vatre i začinite solju i paprom.
korak
Cvjetove cvjetače blanširajte u kipućoj slanoj vodi oko 3 minute, ocijedite, isperite i dobro ocijedite.
korak
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva (pećnica s ventilatorom 200 stupnjeva).
korak
Podijelite tijesto na 8 jednakih dijelova. Razvaljajte ih na pobrašnjenoj radnoj površini (cca ø 10 cm). Podloge od tijesta stavite na pleh obložen papirom za pečenje, premažite umakom od rajčice, na vrh stavite špinat i cvjetaču, začinite solju i paprom i pecite u pećnici na srednjoj polici 10-15 minuta.
korak
Nakon pečenja pokapajte preostalim maslinovim uljem i ukrasite čilijem i svježim bosiljkom.






