Glavna navigacijaNavigacija po kategorijamaGlavni sadržaj

Vegan sutlija

od Hajrudin Šišić

13.03.2024.

Gotovo za 35 min.

Vrijeme za pripremu: 5 min.

Vrijeme kuhanja/pečenja: 30 min.

Vegetarijansko

Brzo & jednostavno

Vegansko

Tradicionalno jelo

Desert

Sastojci

za 4 obroka

za sutliju

  • 1 l dmBio napitka od badema

  • 200 g dmBio riže

  • 50 g dmBio kokosovog šećera

  • 1 žličica dmBio mljevenog cejlonskog cimeta

  • dmBio javorov sirup

Priprema

Veganska sutlija

  1. Kuhanje

    Opranu rižu dodati bademovom mlijeku u dubokoj posudi ili loncu. Također dodati i kokosov šećer te cimet. Zagrijati mlijeko do vrenja te smanjiti temperaturu i ostaviti da se riža kuha 30 minuta na niskoj temperaturi. Povremeno promiješati.

  2. Posluživanje

    Nakon pripreme poslužiti u malim keramičkim ili staklenim posudama.

  3. Savjet:

    Za pripremu sutlije koristiti rižu okruglog zrna zbog većeg udjela škroba. Sutliju prema želji dodatno zasladiti dmBio javorovim sirupom.

Hajrudin Šišić

O autoru recepta: Hajrudin Šišić (Bosna i Hercegovina)

Zovem se Hajrudin Šišić, u online svijetu poznatiji kao Harry Cooper. Hranom se bavim još od srednje škole, kada društvene mreže nisu bile tako popularne. Zbog reakcija prijatelja i želje da naučim više o fotografiji i društvenim mrežama, prije pet godina sam Instagram profil iz privatnog promijenio u profesionalni s fokusom na hranu i recepte. Na početku su najviše bili zastupljeni recepti slastica, poput mog prvog viralnog recepta za mliječne šnite (omiljenog iz djetinjstva). Trenutačno je omjer između slatkih i slanih recepata jednak, ali uvijek se može primijetiti je li u mojoj okolini sezona rođendana, jer je torta uvijek moj zadatak. Naravno, ovisi i o sezoni pa se tako na jesen uvijek može pronaći recept za najfiniju juhu ili juhu od tikve. Sve to samo su neki od razloga, zašto volim koristiti dmBio proizvode.

Odgovarajuće kategorije proizvoda