Vegan sutlija
od Hajrudin Šišić
13.03.2024.
Gotovo za 35 min.
Vrijeme za pripremu: 5 min.
•
Vrijeme kuhanja/pečenja: 30 min.
Vegetarijansko
•
Brzo & jednostavno
•
Vegansko
•
Tradicionalno jelo
•
Desert
Sastojci
za 4 obroka
za sutliju
1 l dmBio napitka od badema
200 g dmBio riže
50 g dmBio kokosovog šećera
1 žličica dmBio mljevenog cejlonskog cimeta
dmBio javorov sirup
Priprema
Veganska sutlija
Kuhanje
Opranu rižu dodati bademovom mlijeku u dubokoj posudi ili loncu. Također dodati i kokosov šećer te cimet. Zagrijati mlijeko do vrenja te smanjiti temperaturu i ostaviti da se riža kuha 30 minuta na niskoj temperaturi. Povremeno promiješati.
Posluživanje
Nakon pripreme poslužiti u malim keramičkim ili staklenim posudama.
Savjet:
Za pripremu sutlije koristiti rižu okruglog zrna zbog većeg udjela škroba. Sutliju prema želji dodatno zasladiti dmBio javorovim sirupom.

O autoru recepta: Hajrudin Šišić (Bosna i Hercegovina)
Zovem se Hajrudin Šišić, u online svijetu poznatiji kao Harry Cooper. Hranom se bavim još od srednje škole, kada društvene mreže nisu bile tako popularne. Zbog reakcija prijatelja i želje da naučim više o fotografiji i društvenim mrežama, prije pet godina sam Instagram profil iz privatnog promijenio u profesionalni s fokusom na hranu i recepte. Na početku su najviše bili zastupljeni recepti slastica, poput mog prvog viralnog recepta za mliječne šnite (omiljenog iz djetinjstva). Trenutačno je omjer između slatkih i slanih recepata jednak, ali uvijek se može primijetiti je li u mojoj okolini sezona rođendana, jer je torta uvijek moj zadatak. Naravno, ovisi i o sezoni pa se tako na jesen uvijek može pronaći recept za najfiniju juhu ili juhu od tikve. Sve to samo su neki od razloga, zašto volim koristiti dmBio proizvode.