Bosanski lonac sa slanutkom
od Hajrudin Šišić
13.03.2024.

Gotovo za 30 min.
Vrijeme za pripremu: 10 min.
•
Vrijeme kuhanja/pečenja: 20 min.
Vegetarijansko
•
Brzo & jednostavno
•
Vegansko
•
Tradicionalno jelo
•
Varivo
Sastojci
za 4 obroka
za varivo
200 g dmBio slanutka
1 glavica luka
dmBio ekstra djevičanskog maslinovog ulja
250 g krumpira
200 g dmBio oguljenih rajčica Datterini
dmBio talijanskog bilja
50 g dmBio kukuruza
50 g graška
50 g mrkve
1 l vode
Priprema
Bosanski lonac sa slanutkom
Popržite luk
U dubokom loncu zagrijati malo maslinovog ulja i pržiti sitno sjeckani luk 2 do 3 minute.
Dodajte ostale sastojke u lonac
Potom dodati slanutak i začine te izmiješati. Nakon toga, sitno izrezani krumpir uz rajčicu dodati u lonac. Na kraju dodati i kukuruz, grašak te izrezanu mrkvu. Sve sastojke izmiješati te dodati vodu. Kuhati 25 do 30 minuta uz povremeno miješanje.
Savjet:
Po želji prilikom dodavanja rajčice dodati i crvenu papriku u prahu ili chili papriku. Također prilikom posluživanja dodatno začiniti svježim začinima poput peršina ili sušenim talijanskim začinima.

O autoru recepta: Hajrudin Šišić (Bosna i Hercegovina)
Zovem se Hajrudin Šišić, u online svijetu poznatiji kao Harry Cooper. Hranom se bavim još od srednje škole, kada društvene mreže nisu bile tako popularne. Zbog reakcija prijatelja i želje da naučim više o fotografiji i društvenim mrežama, prije pet godina sam Instagram profil iz privatnog promijenio u profesionalni s fokusom na hranu i recepte. Na početku su najviše bili zastupljeni recepti slastica, poput mog prvog viralnog recepta za mliječne šnite (omiljenog iz djetinjstva). Trenutačno je omjer između slatkih i slanih recepata jednak, ali uvijek se može primijetiti je li u mojoj okolini sezona rođendana, jer je torta uvijek moj zadatak. Naravno, ovisi i o sezoni pa se tako na jesen uvijek može pronaći recept za najfiniju juhu ili juhu od tikve. Sve to samo su neki od razloga, zašto volim koristiti dmBio proizvode.








