Uštipci od tikvice
od Hajrudin Šišić
13.03.2024.

Gotovo za 35 min.
Vrijeme za pripremu: 15 min.
•
Vrijeme kuhanja/pečenja: 20 min.
Vegetarijansko
•
Predjelo
•
Brzo & jednostavno
Sastojci
za 4 obroka
za uštipke
300 g tikvica
100 g dmBio integralnog pšeničnog brašna
1/2 žličice dmBio praška za pecivo
50 g sira
1 jaje
1 žličica dmBio začinske soli
dmBio sezam
Priprema
Uštipci od tikvice
Priprema smjese
U dubokoj staklenoj posudi izmiješati naribane tikvice s integralnim brašnom i praškom za pecivo. Potom dodati naribani sir, jaje i začinsku sol. Sve sastojke izmiješati drvenom žlicom.
Oblikovanje uštipaka
Potom oblikovati uštipke na papiru za pečenje te ih premazati kokosovim uljem i posuti sezamom.
Pečenje
Peći 20 minuta na temperaturi od 200 °C.
Savjet:
Naribane tikvice ostaviti kratko u tanjuru te nakon pet minuta iscijediti višak tekućine iz tikvica

O autoru recepta: Hajrudin Šišić (Bosna i Hercegovina)
Zovem se Hajrudin Šišić, u online svijetu poznatiji kao Harry Cooper. Hranom se bavim još od srednje škole, kada društvene mreže nisu bile tako popularne. Zbog reakcija prijatelja i želje da naučim više o fotografiji i društvenim mrežama, prije pet godina sam Instagram profil iz privatnog promijenio u profesionalni s fokusom na hranu i recepte. Na početku su najviše bili zastupljeni recepti slastica, poput mog prvog viralnog recepta za mliječne šnite (omiljenog iz djetinjstva). Trenutačno je omjer između slatkih i slanih recepata jednak, ali uvijek se može primijetiti je li u mojoj okolini sezona rođendana, jer je torta uvijek moj zadatak. Naravno, ovisi i o sezoni pa se tako na jesen uvijek može pronaći recept za najfiniju juhu ili juhu od tikve. Sve to samo su neki od razloga, zašto volim koristiti dmBio proizvode.