Glavna navigacijaNavigacija po kategorijamaGlavni sadržaj

Pečene tufahije

od Hajrudin Šišić

13.03.2024.

Pečene tufahije

Gotovo za 40 min.

Vrijeme za pripremu: 15 min.

Vrijeme kuhanja/pečenja: 25 min.

Vegetarijansko

Brzo & jednostavno

Vegansko

Tradicionalno jelo

Desert

Sastojci

za 6 obroka

jabuke

  • 6-7 zrelih jabuka

za punjenje

  • 80 g dmBio lješnjaka

  • 80 g dmBio badema

  • 40 g dmBio indijskih oraščića

  • 20 g dmBio kokosovog ulja

  • 50 g dmBio javorovog sirupa

  • 20 g dmBio kokosovog šećera

Priprema

Pečene tufahije

  1. Pripremiti jabuke

    Jabuke oprati i izdubiti sredinu te tako ukloniti sjemenke iz jabuka.

  2. Pripremiti smjesu za punjenje

    U dubokoj staklenoj posudi izmiješati usitnjene lješnjake, bademe, indijske oraščiće, otopljeno kokosovo ulje, javorov sirup te kokosov šećer. Smjesa bi trebala podsjećati na smjesu za granolu ili crumble.

  3. Punjenje jabuka

    Smjesom orašastih plodova puniti jabuke. Jabuke poredati u pleh ili kalup za pečenje koji smo prethodno obložili papirom za pečenje ili premazali kokosovim uljem.

  4. Pečenje

    Punjene jabuke peči 20 do 25 minuta na 180 °C.

  5. Savjet:

    Koristiti veće kisele jabuke kako biste spriječili raspadanje jabuka tijekom pečenja. Poslužiti toplo uz dodatak kreme od vanilije. Po želji u smjesu dodati i cimet.

Hajrudin Šišić

O autoru recepta: Hajrudin Šišić (Bosna i Hercegovina)

Zovem se Hajrudin Šišić, u online svijetu poznatiji kao Harry Cooper. Hranom se bavim još od srednje škole, kada društvene mreže nisu bile tako popularne. Zbog reakcija prijatelja i želje da naučim više o fotografiji i društvenim mrežama, prije pet godina sam Instagram profil iz privatnog promijenio u profesionalni s fokusom na hranu i recepte. Na početku su najviše bili zastupljeni recepti slastica, poput mog prvog viralnog recepta za mliječne šnite (omiljenog iz djetinjstva). Trenutačno je omjer između slatkih i slanih recepata jednak, ali uvijek se može primijetiti je li u mojoj okolini sezona rođendana, jer je torta uvijek moj zadatak. Naravno, ovisi i o sezoni pa se tako na jesen uvijek može pronaći recept za najfiniju juhu ili juhu od tikve. Sve to samo su neki od razloga, zašto volim koristiti dmBio proizvode.

Odgovarajuće kategorije proizvoda