Veganski zapečeni grah
od Martina Trajanoska
12.03.2024.

Gotovo za 40 min.
Vrijeme za pripremu: 10 min.
•
Vrijeme kuhanja/pečenja: 30 min.
Vegansko
•
Vegetarijansko
•
Brzo & jednostavno
•
Tradicionalno jelo
Sastojci
za 2 obroka
za veganski zapečeni grah
1 konzerva dmBio crvenog graha Kidney
1 pakiranje dmBio veganskih pikantnih kobasica za pečenje od sejtana – Chorizo
dmBio maslinovo ulje
200 ml dmBio koncentrata rajčice u tubi
1 luk
2 paprike
2 mrkve
1 žličica dmBio soli sa začinima
1 žličica dmBio povrtnog temeljca u prahu
prstohvat crnog papra
1 žličica crvenog papra
1 žličica pahuljica čilija
400 – 500 ml vode
Priprema
za veganski zapečeni grah
Dinstanje povrća
Povrće izrezano na komadiće prodinstajte na malo maslinovog ulja.
Začinjavanje
Začinite ga pa dodajte komade veganske kobasice da se preprže
Dodajte grah
Dodajte i koncentrat rajčice te grah iz konzerve.
Zapecite u pećnici
Grah prebacite u dvije male vatrostalne posude ili jednu veću, dodajte vode te ga zapecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva otprilike 30 minuta
Savjet:
Da biste dobili tradicionalan makedonski okus ovog recepta, grah poslužite s ljutom paprikom i toplim domaćim kruhom.
O autorici recepta: Martina Trajanoska (Sjeverna Makedonija)
Zovem se Martina Trajanoska, imam 23 godine. Ljubav prema kuhanju utjecala je na to da počnem objavljivati svoje recepte na Instagram profilu martinascookingg. Uvijek sam bila u kuhinji s bakama i mamom i bilo mi je zanimljivo uključiti se u pripremanje jela – ljubav prema kuhanju došla je sama po sebi. U djetinjstvu mi je majka često pripremala rezance sa sirom, a sada uživam u dobroj pizzi, lava kolaču i pecivima. Kuhanje može biti jako zabavno, ali i suprotno od toga – ako ne pronađete ono što vam u kuhinji zaista odgovara. Upotrebljavam uglavnom brze i lake recepte i trudim se da sastojci budu dostupni i prihvatljivi – zato mi je dm jedno od omiljenih mjesta za kupnju. Velika paleta dmBio proizvoda omogućava mi laku nabavu svega što mi je potrebno, a okus i osjećaji koje bude sastojci jela ostaju nezaboravni.








