Veganski zapečeni grah
od Martina Trajanoska
12.03.2024.
Gotovo za 40 min.
Vrijeme za pripremu: 10 min.
•
Vrijeme kuhanja/pečenja: 30 min.
Vegansko
•
Vegetarijansko
•
Brzo & jednostavno
•
Tradicionalno jelo
Sastojci
za 2 obroka
za veganski zapečeni grah
- 1 konzerva dmBio crvenog graha Kidney 
- 1 pakiranje dmBio veganskih pikantnih kobasica za pečenje od sejtana – Chorizo 
- dmBio maslinovo ulje 
- 200 ml dmBio koncentrata rajčice u tubi 
- 1 luk 
- 2 paprike 
- 2 mrkve 
- 1 žličica dmBio soli sa začinima 
- 1 žličica dmBio povrtnog temeljca u prahu 
- prstohvat crnog papra 
- 1 žličica crvenog papra 
- 1 žličica pahuljica čilija 
- 400 – 500 ml vode 
Priprema
za veganski zapečeni grah
- Dinstanje povrća - Povrće izrezano na komadiće prodinstajte na malo maslinovog ulja. 
- Začinjavanje - Začinite ga pa dodajte komade veganske kobasice da se preprže 
- Dodajte grah - Dodajte i koncentrat rajčice te grah iz konzerve. 
- Zapecite u pećnici - Grah prebacite u dvije male vatrostalne posude ili jednu veću, dodajte vode te ga zapecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva otprilike 30 minuta 
- Savjet: - Da biste dobili tradicionalan makedonski okus ovog recepta, grah poslužite s ljutom paprikom i toplim domaćim kruhom. 
O autorici recepta: Martina Trajanoska (Sjeverna Makedonija)
Zovem se Martina Trajanoska, imam 23 godine. Ljubav prema kuhanju utjecala je na to da počnem objavljivati svoje recepte na Instagram profilu martinascookingg. Uvijek sam bila u kuhinji s bakama i mamom i bilo mi je zanimljivo uključiti se u pripremanje jela – ljubav prema kuhanju došla je sama po sebi. U djetinjstvu mi je majka često pripremala rezance sa sirom, a sada uživam u dobroj pizzi, lava kolaču i pecivima. Kuhanje može biti jako zabavno, ali i suprotno od toga – ako ne pronađete ono što vam u kuhinji zaista odgovara. Upotrebljavam uglavnom brze i lake recepte i trudim se da sastojci budu dostupni i prihvatljivi – zato mi je dm jedno od omiljenih mjesta za kupnju. Velika paleta dmBio proizvoda omogućava mi laku nabavu svega što mi je potrebno, a okus i osjećaji koje bude sastojci jela ostaju nezaboravni.







