Čokoladni vafli
od Martina Trajanoska
12.03.2024.
Gotovo za 35 min.
Vrijeme za pripremu: 5 min.
•
Vrijeme kuhanja/pečenja: 15 min.
Vegetarijansko
•
Desert
Sastojci
za 2 obroka (6)
za tijesto
1 banana
1 jaje
40 ml dmBio napitka od zobi i vanilije
80 g dmBio zobenih pahuljica
½ dmBio praška za pecivo
za nadjev
1 žličica dmBio namaza od lješnjaka
1 žličica dmBio voćnog namaza od jagode
1 žlica dmBio kakaa u prahu
1 dmBio šećer bourbon vanilija
1 žličica dmBio kakao zrna
10 g dmBio lješnjaka
voće po izboru
Priprema
Čokoladni vafli
Smjesa za vafle
U blender stavite bananu, jaje, mlijeko, zobene pahuljice, kakao, vaniliju i prašak za pecivo. Smjesu izblendajte i potom stavite u uređaj za vafle i pecite ih po 5 do 6 minuta.
Nadjev
Poslužite s maslacem ili namazom od orašastih plodova i džemom, dodajte sjeckano voće, lješnjake i mrvice čokolade.
Savjet:
Ako želite napraviti vegansku inačicu ovih čoko vafi, umjesto jaja možete staviti jednu punu žličicu pirea od jabuke dmBio.
O autorici recepta: Martina Trajanoska (Sjeverna Makedonija)
Zovem se Martina Trajanoska, imam 23 godine. Ljubav prema kuhanju utjecala je na to da počnem objavljivati svoje recepte na Instagram profilu martinascookingg. Uvijek sam bila u kuhinji s bakama i mamom i bilo mi je zanimljivo uključiti se u pripremanje jela – ljubav prema kuhanju došla je sama po sebi. U djetinjstvu mi je majka često pripremala rezance sa sirom, a sada uživam u dobroj pizzi, lava kolaču i pecivima. Kuhanje može biti jako zabavno, ali i suprotno od toga – ako ne pronađete ono što vam u kuhinji zaista odgovara. Upotrebljavam uglavnom brze i lake recepte i trudim se da sastojci budu dostupni i prihvatljivi – zato mi je dm jedno od omiljenih mjesta za kupnju. Velika paleta dmBio proizvoda omogućava mi laku nabavu svega što mi je potrebno, a okus i osjećaji koje bude sastojci jela ostaju nezaboravni.