Pizza od crvene leće
od Martina Trajanoska
12.03.2024.

Gotovo za 35 min.
Vrijeme za pripremu: 10 min.
•
Vrijeme kuhanja/pečenja: 25 min.
Vegetarijansko
•
Glavno jelo
•
Pizza
Sastojci
za 1 obrok
za tijesto
120 g dmBio crvene leće
200 ml vode za namakanje leće
20 g dmBio zobenih pahuljica
1 čajna žličica dmBio praška za pecivo
1 čajna žličica dmBio soli sa začinima
za nadjev
20 ml dmBio umaka od rajčice
50 g mozzarelle
30 g gljiva
1/2 čajne žličice origana
1 žlica dmBio veganske zamjene za parmezan
20 g dmBio Kalamata maslina bez koštica
30 g dmBio kukuruza
dodaci po izboru
Priprema
Pizza od crvene leće
Pripremite tijesto od leće
Namočite leću u toplu vodu i ostavite je da se namače najmanje 1 do 2 sata ili preko noći. U blender dodajte namočenu leću, zobene pahuljice, prašak za pecivo, sol, malo vode i sve zajedno izblendajte. Dobit ćete gustu smjesu koju je potrebno samo preliti u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje, promjera 25 do 30 cm.
Pečenje
Pecite 10 do 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
Nadjev
Ispečeno tijesto prelijte umakom od rajčice, dodajte talijansku mješavinu začina, mozzarellu, gljive, sitno nasjeckane masline, kukuruz i vegansku zamjenu za parmezan. Pizzu vratite u pećnicu i pecite još 5 do 10 minuta
Savjet:
Ako ste ljubitelj meksičkih i pikantnih okusa, umjesto umaka od rajcčce možete staviti salsa umak dmBio.

O autorici recepta: Martina Trajanoska (Sjeverna Makedonija)
Zovem se Martina Trajanoska, imam 23 godine. Ljubav prema kuhanju utjecala je na to da počnem objavljivati svoje recepte na Instagram profilu martinascookingg. Uvijek sam bila u kuhinji s bakama i mamom i bilo mi je zanimljivo uključiti se u pripremanje jela – ljubav prema kuhanju došla je sama po sebi. U djetinjstvu mi je majka često pripremala rezance sa sirom, a sada uživam u dobroj pizzi, lava kolaču i pecivima. Kuhanje može biti jako zabavno, ali i suprotno od toga – ako ne pronađete ono što vam u kuhinji zaista odgovara. Upotrebljavam uglavnom brze i lake recepte i trudim se da sastojci budu dostupni i prihvatljivi – zato mi je dm jedno od omiljenih mjesta za kupnju. Velika paleta dmBio proizvoda omogućava mi laku nabavu svega što mi je potrebno, a okus i osjećaji koje bude sastojci jela ostaju nezaboravni.