Glavna navigacijaNavigacija po kategorijamaGlavni sadržaj

Pizza od crvene leće

od Martina Trajanoska

12.03.2024.

Pizza od crvene leće

Gotovo za 35 min.

Vrijeme za pripremu: 10 min.

Vrijeme kuhanja/pečenja: 25 min.

Vegetarijansko

Glavno jelo

Pizza

Sastojci

za 1 obrok

za tijesto

  • 120 g dmBio crvene leće

  • 200 ml vode za namakanje leće

  • 20 g dmBio zobenih pahuljica

  • 1 čajna žličica dmBio praška za pecivo

  • 1 čajna žličica dmBio soli sa začinima

za nadjev

  • 20 ml dmBio umaka od rajčice

  • 50 g mozzarelle

  • 30 g gljiva

  • 1/2 čajne žličice origana

  • 1 žlica dmBio veganske zamjene za parmezan

  • 20 g dmBio Kalamata maslina bez koštica

  • 30 g dmBio kukuruza

  • dodaci po izboru

Priprema

Pizza od crvene leće

  1. Pripremite tijesto od leće

    Namočite leću u toplu vodu i ostavite je da se namače najmanje 1 do 2 sata ili preko noći. U blender dodajte namočenu leću, zobene pahuljice, prašak za pecivo, sol, malo vode i sve zajedno izblendajte. Dobit ćete gustu smjesu koju je potrebno samo preliti u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje, promjera 25 do 30 cm.

  2. Pečenje

    Pecite 10 do 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.

  3. Nadjev

    Ispečeno tijesto prelijte umakom od rajčice, dodajte talijansku mješavinu začina, mozzarellu, gljive, sitno nasjeckane masline, kukuruz i vegansku zamjenu za parmezan. Pizzu vratite u pećnicu i pecite još 5 do 10 minuta

  4. Savjet:

    Ako ste ljubitelj meksičkih i pikantnih okusa, umjesto umaka od rajcčce možete staviti salsa umak dmBio.

Martina Trajanoska

O autorici recepta: Martina Trajanoska (Sjeverna Makedonija)

Zovem se Martina Trajanoska, imam 23 godine. Ljubav prema kuhanju utjecala je na to da počnem objavljivati svoje recepte na Instagram profilu martinascookingg. Uvijek sam bila u kuhinji s bakama i mamom i bilo mi je zanimljivo uključiti se u pripremanje jela – ljubav prema kuhanju došla je sama po sebi. U djetinjstvu mi je majka često pripremala rezance sa sirom, a sada uživam u dobroj pizzi, lava kolaču i pecivima. Kuhanje može biti jako zabavno, ali i suprotno od toga – ako ne pronađete ono što vam u kuhinji zaista odgovara. Upotrebljavam uglavnom brze i lake recepte i trudim se da sastojci budu dostupni i prihvatljivi – zato mi je dm jedno od omiljenih mjesta za kupnju. Velika paleta dmBio proizvoda omogućava mi laku nabavu svega što mi je potrebno, a okus i osjećaji koje bude sastojci jela ostaju nezaboravni.

Odgovarajuće kategorije proizvoda