Zobeni muffini s palentom
od Martina Trajanoska
12.03.2024.

Gotovo za 40 min.
Vrijeme za pripremu: 10 min.
•
Vrijeme kuhanja/pečenja: 30 min.
Vegetarijansko
•
Brzo & jednostavno
•
Doručak
•
Muffin
Sastojci
za 12 obroka
za smjesu
1 jaje
1 dmBio prašak za pecivo
40 ml dmBio ekstra djevičanskog maslinovog ulja
200 ml jogurta
8 žlica dmBio sitnih zobenih pahuljica
8 žlica dmBio palente
1 žličlica dmBio sjemenki lana
1 žličica dmBio sezama
1 žličica dmBio suncokretovih sjemenki
1 žličica dmBio koštica bundeve
150 g svježeg sira ili skute
100 g svježeg špinata
50 g dmBio Kalamon maslina bez koštica
½ žlicice soli
Priprema
Zobeni muffini s palentom
Pomješajte suhe i mokre sastojke
U zdjeli pomiješajte maslinovo ulje i jogurt. Zatim dodajte prašak za pecivo, mljevene zobene pahuljice i palentu.
Dodajte sir, špinat i masline
Lijepo promiješajte i dodajte svježi sir ili skutu, sitno nasjeckani špinat i masline izrezane na komadiće. Trebali biste dobiti lijepu, ne pregustu smjesu.
Pecite u kalupima za muffine
Smjesu prebacite u kalupe za muffine. Pospite sjemenkama i stavite na pečenje u pećnicu prethodno zagrijanu na 180 ˚ C na 25 do 30 minuta.
Savjet:
Najbolje poslužiti uz jogurt.
O autorici recepta: Martina Trajanoska (Sjeverna Makedonija)
Zovem se Martina Trajanoska, imam 23 godine. Ljubav prema kuhanju utjecala je na to da počnem objavljivati svoje recepte na Instagram profilu martinascookingg. Uvijek sam bila u kuhinji s bakama i mamom i bilo mi je zanimljivo uključiti se u pripremanje jela – ljubav prema kuhanju došla je sama po sebi. U djetinjstvu mi je majka često pripremala rezance sa sirom, a sada uživam u dobroj pizzi, lava kolaču i pecivima. Kuhanje može biti jako zabavno, ali i suprotno od toga – ako ne pronađete ono što vam u kuhinji zaista odgovara. Upotrebljavam uglavnom brze i lake recepte i trudim se da sastojci budu dostupni i prihvatljivi – zato mi je dm jedno od omiljenih mjesta za kupnju. Velika paleta dmBio proizvoda omogućava mi laku nabavu svega što mi je potrebno, a okus i osjećaji koje bude sastojci jela ostaju nezaboravni.