Veganska Tikka Masala sa sejtanom
dm drogerie markt od dm drogerie markt
12.06.2025.

Gotovo za 50 min.
Vrijeme za pripremu: 10 min.
•
Vrijeme kuhanja/pečenja: 40 min.
698 kcal / obrok
Bowl
•
Glavno jelo
•
Vegansko
•
Vegetarijansko
•
indijska kuhinja
Sastojci
za 4 obroka (4 zdjele)
Za prilog:
250 g dmBio bijele jasmin riže
sol
Za curry:
390 g dmBio dmBio Veganske pikantne kobasice za pečenje od sejtana – Chorizo
1 žlica dmBio začina Garam Masala
1 žlica dmBio začinske mješavine Spicy Chili
2 češnja češnjaka
3 cm đumbira
4 žlica dmBio suncokretovog ulja za pečenje
2 žlice dmBio koncentrata rajčice u tubi
1 pakiranje dmBio rajčice Natur
200 ml dmBio kokosovog mlijeka
1 žlica dmBio soli sa začinima
1 žlica dmBio kurkume, mljevene
1 žlica dmBio soka od limuna
Priprema
Riža
Kuhanje riže
Jasmin rižu pripremite u lagano posoljenoj vodi prema uputama na pakiranju.
Za Tikka Masalu
Pripremite sastojke
Kobasicu narežite na komadiće i pomiješajte s Garam Masalom i Spicy Chilijem. Ogulite i narežite češnjak. Ogulite i sitno nasjeckajte đumbir.
Prženje
Zagrijte suncokretovo ulje i popržite kobasicu. Dodajte češnjak i đumbir. Zatim dodajte koncentrat rajčice i kratko popržite. Ulijte rajčice i kokosovo mlijeko te pirjajte oko 10 minuta.
Začinite po ukusu
Začinite solju od začinskog bilja, kurkumom i limunovim sokom.
Posluživanje
Poslužite Tikka Masalu s rižom.