Juha od bundeve s krekerima od slanutka

dm-drogerie markt
08.12.2025.

Gotovo za 80 min.
Vrijeme za pripremu: 50 min.
•
Vrijeme kuhanja/pečenja: 30 min.
771 kcal / obrok
Juhe
•
Vegansko
•
Vegetarijansko
Sastojci
za 4 obroka (1 lonac)
Za krekere od slanutka
400 g dmBio slanutka
2 žlice dmBio soka od limuna
100 g dmBio veganske zamjene za parmezan
2 žlice dmBio koštica bundeve
3 žlice dmBio kukuruznog škroba
1 žlica dmBio soli sa začinima
Za juhu od bundeve
800 g Hokaido bundeve
5 mrkva
50 g dmBio kandiranog đumbira
1 luk
2 češnja češnjaka
4 žlice dmBio suncokretovog ulja za pečenje
150 ml soka od naranče
600 ml dmBio povrtnog temeljca
dmBio sol sa začinima
dmBio crni papar
dmBio Curry - blagi
dmBio mljevena slatka paprika
400 ml dmBio soja kreme za kuhanje
3 žlice dmBio koštica bundeve
Priprema
Krekeri od slanutka
Priprema smjese
Zagrijte pećnicu na 180°C (350°F) s konvekcijom. Ocijedite slanutak u cjedilu i isperite vodom. Pomiješajte s limunovim sokom, veganskom zamjenom za parmezan, sjemenkama bundeve, kukuruznim škrobom i začinskom soli te miksajte u multipraktiku dok ne postane glatko.
Pečenje krekera
Smjesu rasporedite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici na srednjoj rešetki oko 10 minuta. Zatim razlomite na komade.
Juha od bundeve
Priprema namirnica
Operite, očistite i narežite bundevu na komade. Operite, ogulite i nasjeckajte mrkvu. Sitno nasjeckajte kandirani đumbir. Ogulite i nasjeckajte luk i češnjak.
Kuhanje juhe
Zagrijte 2 žlice ulja za pečenje u velikom loncu. Popržite luk i češnjak. Dodajte bundevu, mrkvu i đumbir te kratko popržite. Ulijte sok od naranče i povrtni temeljac. Začinite solju, paprom, curryjem u prahu i paprikom. Zakuhajte, malo smanjite vatru, umiješajte kremu za kuhanje i pirjajte poklopljeno na laganoj vatri oko 30 minuta.
Posluživanje
Izmiksajte juhu i poslužite s krekerima i malo svježeg timijana.




