Veganski Curry Chicken Style
dm-drogerie markt
03.01.2025.
Gotovo za 95 min.
Vrijeme za pripremu: 60 min.
•
Vrijeme kuhanja/pečenja: 35 min.
380 kcal / obrok
Vegansko
•
Vegetarijansko
•
Brzo & jednostavno
•
Glavno jelo
•
azijska kuhinja
Sastojci
za 4 obroka (4 porcije)
za tofu:
400 g dmBio dimljenog tofua
20 ml dmBio umaka od soje
1 žličica dmBio Garam Masale
1 žlica dmBio sezamovog ulja
150 g dmBio kukuruznog škroba
za curry:
2 luka
10 g dmBio kandiranih kockica đumbira
2 češnja češnjaka
3 žlice dmBio suncokretovog ulja za prženje
1/4 žličice korijandera u prahu
3 žlice dmBio koncentrata od rajčice
1 konzerva dmBio cijele rajčice, oguljene
2 žlice dmBio Garam Masale
1 žlica dmBio šećera
200 ml dmBio kreme za kuhanje od soje
Priprema
Priprema tofua
Zamrznite i odmrznite tofu
Zamrznite tofu preko noći. Zatim otopite pod težinom kako bi tekućina mogla iscuriti. Zatim narežite na kocke.
Mariniranje tofua
Pomiješajte soja umak i garam masalu te u tome marinirajte kockice tofua oko 1 sat.
Priprema curryja
Pripremite luk, đumbir i češnjak
Luk ogulite i narežite na kockice. Đumbir sitno nasjeckajte. Češnjak ogulite i također sitno nasjeckajte. Zagrijte ulje za prženje i na njemu pirjajte luk, češnjak i đumbir.
Korijander i koncentrat od rajčice
Dodajte korijander u tavu s koncentratom od rajčice i pecite na srednjoj vatri oko 3 minute.
Dodajte rajčicu i začine i pirjajte
Dodajte pelate, garam masala prah i šećer te pirjajte oko 15 minuta sa zatvorenom poklopcu.
Dodajte tofu
Ubacite kockice tofua u škrobni prah. U tavi zagrijte sezamovo ulje i na njemu popržite kockice tofua. Zatim sve zajedno posložite.