Glavna navigacijaNavigacija po kategorijamaGlavni sadržaj

Veganski Curry Chicken Style

dm-drogerie markt

03.01.2025.

Gotovo za 95 min.

Vrijeme za pripremu: 60 min.

Vrijeme kuhanja/pečenja: 35 min.

380 kcal / obrok

Vegansko

Vegetarijansko

Brzo & jednostavno

Glavno jelo

azijska kuhinja

Sastojci

za 4 obroka (4 porcije)

za tofu:

  • 400 g dmBio dimljenog tofua

  • 20 ml dmBio umaka od soje

  • 1 žličica dmBio Garam Masale

  • 1 žlica dmBio sezamovog ulja

  • 150 g dmBio kukuruznog škroba

za curry:

  • 2 luka

  • 10 g dmBio kandiranih kockica đumbira

  • 2 češnja češnjaka

  • 3 žlice dmBio suncokretovog ulja za prženje

  • 1/4 žličice korijandera u prahu

  • 3 žlice dmBio koncentrata od rajčice

  • 1 konzerva dmBio cijele rajčice, oguljene

  • 2 žlice dmBio Garam Masale

  • 1 žlica dmBio šećera

  • 200 ml dmBio kreme za kuhanje od soje

Priprema

Priprema tofua

  1. Zamrznite i odmrznite tofu

    Zamrznite tofu preko noći. Zatim otopite pod težinom kako bi tekućina mogla iscuriti. Zatim narežite na kocke.

  2. Mariniranje tofua

    Pomiješajte soja umak i garam masalu te u tome marinirajte kockice tofua oko 1 sat.

Priprema curryja

  1. Pripremite luk, đumbir i češnjak

    Luk ogulite i narežite na kockice. Đumbir sitno nasjeckajte. Češnjak ogulite i također sitno nasjeckajte. Zagrijte ulje za prženje i na njemu pirjajte luk, češnjak i đumbir.

  2. Korijander i koncentrat od rajčice

    Dodajte korijander u tavu s koncentratom od rajčice i pecite na srednjoj vatri oko 3 minute.

  3. Dodajte rajčicu i začine i pirjajte

    Dodajte pelate, garam masala prah i šećer te pirjajte oko 15 minuta sa zatvorenom poklopcu.

  4. Dodajte tofu

    Ubacite kockice tofua u škrobni prah. U tavi zagrijte sezamovo ulje i na njemu popržite kockice tofua. Zatim sve zajedno posložite.

Odgovarajuće kategorije proizvoda