Glavna navigacijaNavigacija po kategorijamaGlavni sadržaj

Orijentalni burger s veganskom pljeskavicom

dm-drogerie markt

30.12.2024.

Gotovo za 60 min.

Vrijeme za pripremu: 30 min.

Vrijeme kuhanja/pečenja: 30 min.

Glavno jelo

Vegansko

Brzo & jednostavno

Bez laktoze

Namazi i paštete

orijentalna kuhinja

Sastojci

za 6 obroka (6 burgera)

za peciva

  • 330 ml dmBio napitka od indijskih oraščića

  • 7 žlica dmBio ulja za pečenje

  • 2 žlica dmBio šećera

  • sol

  • 1 paketić dmBio kvasca

  • 450 g dmBio brašna od pira (tip 630)

  • 0,1 g šafrana

  • 3 žlice dmBio zobene kreme za kuhanje Crème Cuisine

  • 2 žlice dmBio sezama

  • 1 žlica dmBio oljuštenih sjemenki konoplje

za burger umak

  • 170 ml dmBio napitka od indijskih oraščića

  • 2 žlice dmBio pahuljica od kvasca

  • 1 EL dmBio bijelog balzamičnog octa

  • 12 g dmBio škrobnog brašna

  • dmBio papar

  • 1 špica noža dmBio Curryja - blagog

za burger

  • 2 tikvice

  • 5 žlica dmBio ulja za pečenje

  • 2 rajčice

  • 6 listova salate od radiča i/ili endivije

  • 280 g dmBio orijentalnog namaza od crvene leće, povrća i crnog kima

  • 6 dmBio Make It Vegan Burgers (pljeskavice od sejtana)

Priprema

Orijentalni burger s veganskom pljeskavicom

  1. korak

    Umutite 330 ml mlakog napitka od indijskih oraščića, 2 žlice ulja za pečenje, šećer, sol i kvasac. Pomiješajte brašno i šafran te zamijesite sa smjesom od napitka od indijskih oraščića (ako je tijesto premekano dodajte još malo brašna).

  2. korak

    Pokrijte i ostavite tijesto da se diže na toplom najmanje 30 minuta. Tijesto razvaljajte na cca 2,5 cm i izrežite 6 krugova (cca. 8 cm). Krugove tijesta slažite na tepsiju obloženu papirom za pečenje, međusobno razmaknute i premažite kremom za kuhanje.

  3. korak

    Pospite sezamom i sjemenkama konoplje i ostavite da se diže još 20 minuta.

  4. korak

    Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 20 minuta dok ne porumene.

  5. korak

    Preostali napitak od indijskih oraščića (170 ml) zakuhajte s pahuljicama kvasca, 1 žlicom octa, malo curryja, soli i papra. Umutite kukuruzni škrob s 2 žlice vode i povežite tekućinu s tim. Pustite da lagano kuha dok ne postane kremasto uz miješanje.

  6. korak

    Tikvice očistite i narežite na ploške. Ploške tikvica popržite na 2 žlice ulja dok ne porumene. Posolite i popaprite. Operite i narežite rajčice. Listove radiča i endivije operite i osušite centrifugom.

  7. korak

    Make It Vegan Burgers (pljeskavice od sejtana) pržite u tavi na preostaloj masnoći oko 3-4 minute sa svake strane. Razrežite pecivo za pljeskavice i prekrijte dno namazom od leće i listovima zelene salate. Po vrhu rasporedite Make It Vegan Burger, umak za hamburgere, ploške tikvica i rajčice i pričvrstite vrh peciva štapićem.