Orijentalni burger s veganskom pljeskavicom

dm-drogerie markt
30.12.2024.

Gotovo za 60 min.
Vrijeme za pripremu: 30 min.
•
Vrijeme kuhanja/pečenja: 30 min.
Glavno jelo
•
Vegansko
•
Brzo & jednostavno
•
Bez laktoze
•
Namazi i paštete
•
orijentalna kuhinja
Sastojci
za 6 obroka (6 burgera)
za peciva
330 ml dmBio napitka od indijskih oraščića
7 žlica dmBio ulja za pečenje
2 žlica dmBio šećera
sol
1 paketić dmBio kvasca
450 g dmBio brašna od pira (tip 630)
0,1 g šafrana
3 žlice dmBio zobene kreme za kuhanje Crème Cuisine
2 žlice dmBio sezama
1 žlica dmBio oljuštenih sjemenki konoplje
za burger umak
170 ml dmBio napitka od indijskih oraščića
2 žlice dmBio pahuljica od kvasca
1 EL dmBio bijelog balzamičnog octa
12 g dmBio škrobnog brašna
dmBio papar
1 špica noža dmBio Curryja - blagog
za burger
2 tikvice
5 žlica dmBio ulja za pečenje
2 rajčice
6 listova salate od radiča i/ili endivije
280 g dmBio orijentalnog namaza od crvene leće, povrća i crnog kima
6 dmBio Make It Vegan Burgers (pljeskavice od sejtana)
Priprema
Orijentalni burger s veganskom pljeskavicom
korak
Umutite 330 ml mlakog napitka od indijskih oraščića, 2 žlice ulja za pečenje, šećer, sol i kvasac. Pomiješajte brašno i šafran te zamijesite sa smjesom od napitka od indijskih oraščića (ako je tijesto premekano dodajte još malo brašna).
korak
Pokrijte i ostavite tijesto da se diže na toplom najmanje 30 minuta. Tijesto razvaljajte na cca 2,5 cm i izrežite 6 krugova (cca. 8 cm). Krugove tijesta slažite na tepsiju obloženu papirom za pečenje, međusobno razmaknute i premažite kremom za kuhanje.
korak
Pospite sezamom i sjemenkama konoplje i ostavite da se diže još 20 minuta.
korak
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 20 minuta dok ne porumene.
korak
Preostali napitak od indijskih oraščića (170 ml) zakuhajte s pahuljicama kvasca, 1 žlicom octa, malo curryja, soli i papra. Umutite kukuruzni škrob s 2 žlice vode i povežite tekućinu s tim. Pustite da lagano kuha dok ne postane kremasto uz miješanje.
korak
Tikvice očistite i narežite na ploške. Ploške tikvica popržite na 2 žlice ulja dok ne porumene. Posolite i popaprite. Operite i narežite rajčice. Listove radiča i endivije operite i osušite centrifugom.
korak
Make It Vegan Burgers (pljeskavice od sejtana) pržite u tavi na preostaloj masnoći oko 3-4 minute sa svake strane. Razrežite pecivo za pljeskavice i prekrijte dno namazom od leće i listovima zelene salate. Po vrhu rasporedite Make It Vegan Burger, umak za hamburgere, ploške tikvica i rajčice i pričvrstite vrh peciva štapićem.