Veganski Thai Curry

dm-drogerie markt
03.01.2025.

Gotovo za 45 min.
Vrijeme za pripremu: 25 min.
•
Vrijeme kuhanja/pečenja: 20 min.
99 kcal / obrok
Vegansko
•
Vegetarijansko
•
Brzo & jednostavno
•
Glavno jelo
•
talijanska kuhinja
Sastojci
za 4 obroka (4 porcije)
za Thai Curry
250 g dmBio jasmin riže
1 ljutika
2 češnja češnjaka
10 g dmBio kandiranih kockica đumbira
2 žlice dmBio sezamovog ulja
2 žlice dmBio soka od limuna
2 žlice dmBio zelene Curry paste
200 ml dmBio soka jabuka-mango
800 ml dmBio kokosovog mlijeka
40 ml dmBio soja umaka
300 g kineskog kupusa
200 g šećernog graška
2 crvene paprike
2 mrkve
Priprema
Priprema curryja
Pripremite jasmin rižu
Pripremite jasmin rižu prema preporukama na pakiranju.
Pripremite ljutiku, češnjak i đumbir
Ljutiku i češnjak ogulite i narežite na sitne kockice. Đumbir sitno nasjeckajte.
Pripremite curry umak
Zagrijte sezamovo ulje i na njemu propirjajte ljutiku s češnjakom i đumbirom. Umiješajte limunov sok i curry pastu. Dodajte sok od jabuke i manga i kokosovo mlijeko u curry pastu i začinite soja umakom. Pustite da se sve krčka oko 10-15 minuta.
Pripremite povrće
Kineski kupus očistite, prepolovite, odstranite peteljku, listove sitno narežite, operite i osušite. Grašak očistite i operite te ga narežite na pola. Paprike operite, prepolovite, očistite od sjemenki i narežite na sitne trakice. Mrkvu operite, ogulite i narežite na štapiće.
U curry umak dodajte povrće i prokuhajte
Žutom curry umaku u loncu dodajte nasjeckano povrće i zakuhajte. Poslužite s rižom.