Veganski njoki od cikle s pestom od špinata
dm-drogerie markt
30.12.2024.
Gotovo za 60 min.
Vrijeme za pripremu: 30 min.
•
Vrijeme kuhanja/pečenja: 30 min.
Glavno jelo
•
Vegansko
•
Brzo & jednostavno
•
Vegetarijansko
•
Bez laktoze
•
talijanska kuhinja
Sastojci
za 4 obroka (1 lonac)
za njoke
125 g narezane cikle (ocijeđene)
500 g krumpira (brašnaste vrste)
100 g dmBio griza od pira + nešto malo za oblikovanje
80-100 g dmBio kukuruznog škroba
za pesto
50 g dmBio pinjola
50 g baby špinata
bosiljak
1-2 češnja češnjaka
100 ml dmBio djevičanskog maslinovog ulja
dodatno
sol
dmBio crni papar, svježe mljeveni
2-3 žlice dmBio ulja za prženje
4 žlice dmBio veganske zamjene za parmazan
Priprema
Veganski njoki od cikle
korak
Kuhajte krumpir oko 20 minuta dok ne omekša, isperite ga u hladnoj vodi, ogulite i dobro ohladite. Protisnite kroz prešu za krumpir. Pasirajte ciklu i dodajte krumpiru. Dodati griz od pira i kukuruzni škrob, dobro posolite i popaprite i sve umijesiti u glatku smjesu. U isto vrijeme u većem loncu zakuhajte dosta slane vode.
korak
Radnu površinu pospite s malo griza od pira, smjesu podijelite na četiri dijela, oblikujte valjuške debljine palca, režite na kraće komade od 2 cm i rukama oblikujte ovalne njoke. Njoke u obrocima dodajte u kipuću vodu. Čim voda ponovno zakuha i njoki isplivaju na površinu, smanjite vatru i pustite da se njoki kuhaju 2 minute. Izvadite iz vode, ocijedite i stavite na kuhinjski ubrus da se osuše. Na isti način obradite preostale njoke.
Pesto
korak
Za pesto na tavi bez masnoće kratko popecite pinjole i ostavite da se ohlade. Operite špinat i osušite ga centrifugom. Bosiljak operite, osušite i otkinite listove. Ogulite i grubo nasjeckajte češnjak. Špinat, bosiljak, češnjak, polovicu pinjola i maslinovo ulje sitno usitnite u blenderu te začinite solju i paprom.
korak
Njoke popržite u široj tavi na vrućem ulju dok ne postanu hrskavi. Rasporedite ih po tanjurima, prelijte pestom i pospite pinjolima, veganskom zamjenom za parmezan i listovima bosiljka.