Glavna navigacijaNavigacija po kategorijamaGlavni sadržaj

Veganski njoki od cikle s pestom od špinata

dm-drogerie markt

30.12.2024.

Gotovo za 60 min.

Vrijeme za pripremu: 30 min.

Vrijeme kuhanja/pečenja: 30 min.

Glavno jelo

Vegansko

Brzo & jednostavno

Vegetarijansko

Bez laktoze

talijanska kuhinja

Sastojci

za 4 obroka (1 lonac)

za njoke

  • 125 g narezane cikle (ocijeđene)

  • 500 g krumpira (brašnaste vrste)

  • 100 g dmBio griza od pira + nešto malo za oblikovanje

  • 80-100 g dmBio kukuruznog škroba

za pesto

  • 50 g dmBio pinjola

  • 50 g baby špinata

  • bosiljak

  • 1-2 češnja češnjaka

  • 100 ml dmBio djevičanskog maslinovog ulja

dodatno

  • sol

  • dmBio crni papar, svježe mljeveni

  • 2-3 žlice dmBio ulja za prženje

  • 4 žlice dmBio veganske zamjene za parmazan

Priprema

Veganski njoki od cikle

  1. korak

    Kuhajte krumpir oko 20 minuta dok ne omekša, isperite ga u hladnoj vodi, ogulite i dobro ohladite. Protisnite kroz prešu za krumpir. Pasirajte ciklu i dodajte krumpiru. Dodati griz od pira i kukuruzni škrob, dobro posolite i popaprite i sve umijesiti u glatku smjesu. U isto vrijeme u većem loncu zakuhajte dosta slane vode.

  2. korak

    Radnu površinu pospite s malo griza od pira, smjesu podijelite na četiri dijela, oblikujte valjuške debljine palca, režite na kraće komade od 2 cm i rukama oblikujte ovalne njoke. Njoke u obrocima dodajte u kipuću vodu. Čim voda ponovno zakuha i njoki isplivaju na površinu, smanjite vatru i pustite da se njoki kuhaju 2 minute. Izvadite iz vode, ocijedite i stavite na kuhinjski ubrus da se osuše. Na isti način obradite preostale njoke.

Pesto

  1. korak

    Za pesto na tavi bez masnoće kratko popecite pinjole i ostavite da se ohlade. Operite špinat i osušite ga centrifugom. Bosiljak operite, osušite i otkinite listove. Ogulite i grubo nasjeckajte češnjak. Špinat, bosiljak, češnjak, polovicu pinjola i maslinovo ulje sitno usitnite u blenderu te začinite solju i paprom.

  2. korak

    Njoke popržite u široj tavi na vrućem ulju dok ne postanu hrskavi. Rasporedite ih po tanjurima, prelijte pestom i pospite pinjolima, veganskom zamjenom za parmezan i listovima bosiljka.

Odgovarajuće kategorije proizvoda