Talijanska salata od tjestenine

dm-drogerie markt
30.12.2024.

Gotovo za 35 min.
Vrijeme za pripremu: 20 min.
•
Vrijeme kuhanja/pečenja: 15 min.
Vegansko
•
Glavno jelo
•
Brzo & jednostavno
•
Bez laktoze
•
Salata
•
talijanska kuhinja
Sastojci
za 5 obroka (1 zdjela)
za talijansku salatu od tjestenine
500 g dmBio špageta No.3
100 ml dmBio ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 paketa dmBio dimljenog tofua
dmBio papar
dmBio Pesto s bosiljkom i indijskim oraščićima
dmBio Kalamon masline
dmBio sušene rajčice
30 ml dmBio bijelog balzamičnog octa
1 žlica dmBio sirupa od agave
80 g dmBio indijskih oraščića
sol
100 g rucola salate
Priprema
Talijanska salata od tjestenine
korak
Skuhajte špagete prema uputama na pakiranju u velikom loncu s puno slane vode dok ne budu al dente. Zatim izlijte u zdjelu, kratko isperite hladnom vodom, ocijedite i pomiješajte s malo maslinovog ulja.
korak
Tofu narežite na kockice i prepržite ga na tavi na malo maslinovog ulja dok ne postane hrskav. Posolite i popaprite, dodajte 1-2 žlice pesta i dobro promiješajte. Ostaviti da se ohladi.
korak
Masline ocijedite i prepolovite. Rajčice izvadite iz ulja i narežite na trakice. Indijske oraščiće ispecite u tavi bez masnoće, stavite na tanjur i ohladite. Rukolu operite, osušite centrifugom. Pomiješajte sve pripremljene sastojke (osim indijskih oraščića) u velikoj zdjeli.
korak
Za preljev, umutite preostali pesto s balzamičnim octom, agavinim sirupom i maslinovim uljem, začinite solju i paprom. Pomiješajte sa salatom i poslužite posuto indijskim oraščićima.









