Glavna navigacijaNavigacija po kategorijamaGlavni sadržaj

Talijanska salata od tjestenine

dm-drogerie markt

30.12.2024.

Gotovo za 35 min.

Vrijeme za pripremu: 20 min.

Vrijeme kuhanja/pečenja: 15 min.

Vegansko

Glavno jelo

Brzo & jednostavno

Bez laktoze

Salata

talijanska kuhinja

Sastojci

za 5 obroka (1 zdjela)

za talijansku salatu od tjestenine

  • 500 g dmBio špageta No.3

  • 100 ml dmBio ekstra djevičanskog maslinovog ulja

  • 2 paketa dmBio dimljenog tofua

  • dmBio papar

  • dmBio Pesto s bosiljkom i indijskim oraščićima

  • dmBio Kalamon masline

  • dmBio sušene rajčice

  • 30 ml dmBio bijelog balzamičnog octa

  • 1 žlica dmBio sirupa od agave

  • 80 g dmBio indijskih oraščića

  • sol

  • 100 g rucola salate

Priprema

Talijanska salata od tjestenine

  1. korak

    Skuhajte špagete prema uputama na pakiranju u velikom loncu s puno slane vode dok ne budu al dente. Zatim izlijte u zdjelu, kratko isperite hladnom vodom, ocijedite i pomiješajte s malo maslinovog ulja.

  2. korak

    Tofu narežite na kockice i prepržite ga na tavi na malo maslinovog ulja dok ne postane hrskav. Posolite i popaprite, dodajte 1-2 žlice pesta i dobro promiješajte. Ostaviti da se ohladi.

  3. korak

    Masline ocijedite i prepolovite. Rajčice izvadite iz ulja i narežite na trakice. Indijske oraščiće ispecite u tavi bez masnoće, stavite na tanjur i ohladite. Rukolu operite, osušite centrifugom. Pomiješajte sve pripremljene sastojke (osim indijskih oraščića) u velikoj zdjeli.

  4. korak

    Za preljev, umutite preostali pesto s balzamičnim octom, agavinim sirupom i maslinovim uljem, začinite solju i paprom. Pomiješajte sa salatom i poslužite posuto indijskim oraščićima.

Odgovarajuće kategorije proizvoda