Glavna navigacijaNavigacija po kategorijamaGlavni sadržaj

Krumpir salata s pesto dresingom i ražnjićem od veganskih kobasica

dm drogerie markt od dm drogerie markt

30.06.2025.

Krumpir salata s veganskim kobasicama i mladim lukom u zdjeli

Gotovo za 34 min.

Vrijeme za pripremu: 15 min.

Vrijeme kuhanja/pečenja: 19 min.

502 kcal / obrok

Glavno jelo

Vegansko

Vegetarijansko

Sastojci

za 4 obroka (1 obrok)

Za krumpir salatu

  • 800 g krumpira

  • 1 žlica dmBio soli sa začinima

  • 200 g dmBio sušenih rajčica

  • 180 g dmBio maslina u začinskom bilju

  • 100 g mladog luka

Za pesto dresing

  • 50 ml dmBio napitka od soje

  • 3 žlice dmBio jabučnog octa

  • 3 žlice dmBio ulja repice

  • 40 g dmBio Pesto s bosiljkom i indijskim oraščićima

  • sol

  • papar

Za kobasice

  • dmBio veganske pikantne kobasice za pečenje od sejtana – Chorizo

  • 2 žlice dmBio ekstra djevičanskog maslinovog ulja

  • 1 žlica dmBio soka od limuna

  • ½ žličice dmBio šećera

Priprema

Salata

  1. Priprema krumpira

    Krumpir dobro operite, prepolovite i kuhajte sa soli od začinskog bilja oko 15 minuta. Zatim ocijedite i ostavite da se ohladi.

  2. Dodajte povrće

    Rajčice narežite na trakice. Masline ocijedite. Očistite i operite mladi luk te ga narežite na kolutiće.

  3. Priprema dresinga

    Pomiješajte sve sastojke za dresing i začinite solju i paprom.

Ražnjići s kobasicama

  1. Napravite ražnjić od kobasica

    Kobasicu od sejtana narežite na komade. Pomiješajte maslinovo ulje, sok od limuna i šećer te time premažite komade kobasice. Marinirajte oko 10 minuta, a zatim nanizite na ražnjiće.

  2. Pečenje

    Pržite ražnjiće od kobasica u tavi oko 4 minute

  3. Posuživanje

    Stavite krumpir, rajčice, masline i mladi luk u zdjelu, prelijte pesto dresingom i poslužite s ražnjićima od kobasica.

Odgovarajuće kategorije proizvoda