Krumpir salata s pesto dresingom i ražnjićem od veganskih kobasica
dm drogerie markt od dm drogerie markt
30.06.2025.

Gotovo za 34 min.
Vrijeme za pripremu: 15 min.
•
Vrijeme kuhanja/pečenja: 19 min.
502 kcal / obrok
Glavno jelo
•
Vegansko
•
Vegetarijansko
Sastojci
za 4 obroka (1 obrok)
Za krumpir salatu
800 g krumpira
1 žlica dmBio soli sa začinima
200 g dmBio sušenih rajčica
180 g dmBio maslina u začinskom bilju
100 g mladog luka
Za pesto dresing
50 ml dmBio napitka od soje
3 žlice dmBio jabučnog octa
3 žlice dmBio ulja repice
40 g dmBio Pesto s bosiljkom i indijskim oraščićima
sol
papar
Za kobasice
dmBio veganske pikantne kobasice za pečenje od sejtana – Chorizo
2 žlice dmBio ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žlica dmBio soka od limuna
½ žličice dmBio šećera
Priprema
Salata
Priprema krumpira
Krumpir dobro operite, prepolovite i kuhajte sa soli od začinskog bilja oko 15 minuta. Zatim ocijedite i ostavite da se ohladi.
Dodajte povrće
Rajčice narežite na trakice. Masline ocijedite. Očistite i operite mladi luk te ga narežite na kolutiće.
Priprema dresinga
Pomiješajte sve sastojke za dresing i začinite solju i paprom.
Ražnjići s kobasicama
Napravite ražnjić od kobasica
Kobasicu od sejtana narežite na komade. Pomiješajte maslinovo ulje, sok od limuna i šećer te time premažite komade kobasice. Marinirajte oko 10 minuta, a zatim nanizite na ražnjiće.
Pečenje
Pržite ražnjiće od kobasica u tavi oko 4 minute
Posuživanje
Stavite krumpir, rajčice, masline i mladi luk u zdjelu, prelijte pesto dresingom i poslužite s ražnjićima od kobasica.