Glavna navigacijaNavigacija po kategorijamaGlavni sadržaj

Čokoladni humus

dm-drogerie markt

10.01.2024.

čokoladni humus 

Gotovo za 30 min.

Vrijeme za pripremu: 30 min.

Desert

Vegansko

Vegetarijansko

Sastojci

za 12 obroka

Za čokoladni humus

  • 1 teglica dmBio slanutka (220 g)

  • 110 ml dmBio napitka od badema natur (ili druga biljna alternativa za mlijeko)

  • 4 žličice rižinog sirupa

  • 5 komada dmBio okoštenih datulja

  • 30 g dmBio blago odmašćenog kakaa

  • 1 žlica dmBio kokosovog šećera

  • svježe voće za ukrašavanje

Potrebni kuhinjski alati

  • štapni mikser

  • visoka posuda

  • cjedilo

  • kuhinjska daska

Priprema

Čokoladi humus

  1. korak

    Slanutak ocijedite poviše sudopera kroz cjedilo i isperite hladnom vodom. Ostavite neka stoji sa strane.

  2. korak

    Bademe sameljite sjeckalicom i također ostavite neka stoji sa strane.

  3. korak

    Uzmite kuhinjsku dasku i na njoj izrežite datulje na sitne komade.

  4. korak

    Slanutak, bademe, datulje, kakao, napitak od badema, rižin sirup i kokosov šećer dodajte u visoku posudu i izmiksajte pomoću štapnog miksera dok ne dobijete kremastu masu.

  5. korak

    Slanutak, bademe, datulje, kakao, napitak od badema, rižin sirup i kokosov šećer dodajte u visoku posudu i izmiksajte pomoću štapnog miksera dok ne dobijete kremastu masu. Savjet: Slatkoća čokoladnog humusa ovisit će o dodanoj količini rižinog sirupa i kokosovog šećera. Ako želite, možete u potpunosti izostaviti kokosov šećer. Ako želite da čokoladni humus bude kremastiji, jednostavno dodajte još malo napitka od badema.

Savjet: Slatkoća čokoladnog humusa ovisit će o dodanoj količini rižinog sirupa i kokosovog šećera. Ako želite, možete u potpunosti izostaviti kokosov šećer. Ako želite da čokoladni humus bude kremastiji, jednostavno dodajte još malo napitka od badema.  

Čokoladni humus posebno je ukusan u kombinaciji sa svježim voćem pa ga po želji ukrasite – i gotov je veganski čokoladni namaz. Prikladan je kao dodatak na keksima ili rižinim krekerima, kao namaz za kruh ili jednostavno za konzumaciju žlicom. Osviještene varijante krekera, keksa, štapića od pira i raznih vrsta kruhova pronađite na policama svog dm-a ili naručite dostavu na kućnu adresu putem dm online shopa.

Čuvajte čokoladni humus u zatvorenoj posudi u hladnjaku i potrošite ga kroz nekoliko dana. Uživajte u pripremi, ali i osviještenim zalogajima!

Kraj popisa

Slatko, veganski i puno proteina: čokoladni humus 

Među često pikantnim varijantama humusa postoji i jedna slatka varijanta koja može bez problema zamijeniti dobri, stari čokoladni namaz. Riječ je je o čokoladnom humusu. Ovaj proteinima bogat namaz od slanutka s kakaom možete u samo nekoliko koraka jednostavno sami napraviti te je uz to još i veganski. 

Dok se mnogi čokoladni namazi i namazi od lješnjaka i nugata sastoje prvenstveno od palminog ulja i šećera, čokoladni humus pruža alternativu za osviještenu prehranu svima onima koji se ne žele odreći slatkog namaza. Zbog slanutka će čokoladni humus poprimiti lijepu kremastu teksturu. A datulje ne osiguravaju samo aromu nego i prirodnu slatkoću, dok kakao donosi čokoladnu notu. Zvuči dobro? Takav je i okus! Donosimo jednostavan recept za pripremu veganskog čokoladnog humusa.