Čokoladni humus
dm-drogerie markt
10.01.2024.
Gotovo za 30 min.
Vrijeme za pripremu: 30 min.
Desert
•
Vegansko
•
Vegetarijansko
Sastojci
za 12 obroka
Za čokoladni humus
- 1 teglica dmBio slanutka (220 g) 
- 110 ml dmBio napitka od badema natur (ili druga biljna alternativa za mlijeko) 
- 4 žličice rižinog sirupa 
- 5 komada dmBio okoštenih datulja 
- 30 g dmBio blago odmašćenog kakaa 
- 1 žlica dmBio kokosovog šećera 
- svježe voće za ukrašavanje 
Potrebni kuhinjski alati
- štapni mikser 
- visoka posuda 
- cjedilo 
- kuhinjska daska 
Priprema
Čokoladi humus
- korak - Slanutak ocijedite poviše sudopera kroz cjedilo i isperite hladnom vodom. Ostavite neka stoji sa strane. 
- korak - Bademe sameljite sjeckalicom i također ostavite neka stoji sa strane. 
- korak - Uzmite kuhinjsku dasku i na njoj izrežite datulje na sitne komade. 
- korak - Slanutak, bademe, datulje, kakao, napitak od badema, rižin sirup i kokosov šećer dodajte u visoku posudu i izmiksajte pomoću štapnog miksera dok ne dobijete kremastu masu. 
- korak - Slanutak, bademe, datulje, kakao, napitak od badema, rižin sirup i kokosov šećer dodajte u visoku posudu i izmiksajte pomoću štapnog miksera dok ne dobijete kremastu masu. Savjet: Slatkoća čokoladnog humusa ovisit će o dodanoj količini rižinog sirupa i kokosovog šećera. Ako želite, možete u potpunosti izostaviti kokosov šećer. Ako želite da čokoladni humus bude kremastiji, jednostavno dodajte još malo napitka od badema. 
Savjet: Slatkoća čokoladnog humusa ovisit će o dodanoj količini rižinog sirupa i kokosovog šećera. Ako želite, možete u potpunosti izostaviti kokosov šećer. Ako želite da čokoladni humus bude kremastiji, jednostavno dodajte još malo napitka od badema.
Čokoladni humus posebno je ukusan u kombinaciji sa svježim voćem pa ga po želji ukrasite – i gotov je veganski čokoladni namaz. Prikladan je kao dodatak na keksima ili rižinim krekerima, kao namaz za kruh ili jednostavno za konzumaciju žlicom. Osviještene varijante krekera, keksa, štapića od pira i raznih vrsta kruhova pronađite na policama svog dm-a ili naručite dostavu na kućnu adresu putem dm online shopa.
Čuvajte čokoladni humus u zatvorenoj posudi u hladnjaku i potrošite ga kroz nekoliko dana. Uživajte u pripremi, ali i osviještenim zalogajima!
Kraj popisa
Slatko, veganski i puno proteina: čokoladni humus
Među često pikantnim varijantama humusa postoji i jedna slatka varijanta koja može bez problema zamijeniti dobri, stari čokoladni namaz. Riječ je je o čokoladnom humusu. Ovaj proteinima bogat namaz od slanutka s kakaom možete u samo nekoliko koraka jednostavno sami napraviti te je uz to još i veganski.
Dok se mnogi čokoladni namazi i namazi od lješnjaka i nugata sastoje prvenstveno od palminog ulja i šećera, čokoladni humus pruža alternativu za osviještenu prehranu svima onima koji se ne žele odreći slatkog namaza. Zbog slanutka će čokoladni humus poprimiti lijepu kremastu teksturu. A datulje ne osiguravaju samo aromu nego i prirodnu slatkoću, dok kakao donosi čokoladnu notu. Zvuči dobro? Takav je i okus! Donosimo jednostavan recept za pripremu veganskog čokoladnog humusa.