Pad Thai salata

dm-drogerie markt
30.12.2024.

Gotovo za 35 min.
Vrijeme za pripremu: 15 min.
•
Vrijeme kuhanja/pečenja: 20 min.
Brzo & jednostavno
•
Glavno jelo
•
Vegetarijansko
•
Bez glutena
•
Salata
•
Vegansko
•
tajlandska kuhinja
Sastojci
za 2 obroka (1 zdjela)
za Pad Thai salatu
1 crvena čili papričica
1 žlica dmBio soka od đumbira
2 žlice dmBio namaza od indijskih oraščića
4 žlice dmBio umaka od soje
1 žlica slatko-kiselog umaka
1 žličica dmBio sirupa od agave
1 žlica dmBio soka od limete
250 g dmBio rižinih rezanaca Pad Thai
100 g dmBio indijskih oraščića
1 mrkva
1 crvena paprika
50 g šećernog graška
2 mlada luka
1 vezica bosiljka
sol i svježe mljeveni crni papar
Priprema
Pad Thai salata
korak
Za dresing operite čili papričicu, nasjeckajte 1/2 mahune, ostatak narežite na kolutiće. Pomiješajte nasjeckani čili, sok od đumbira, kremu od indijskih oraščića, slatko-kiseli umak, sojin umak, agavin sirup i sok limete. Ostavite na hladnom mjestu.
korak
Pad Thai rižine rezance prelijte kipućom vodom. Pokrijte poklopcem. Ostavite 15 minuta ili dok rezanci ne omekšaju.
korak
Za to vrijeme na tavi bez masnoće ispecite indijske oraščiće. Maknite posudu s vatre. Indijske oraščiće deglazirajte s 2 žlice soja umaka i kratko okrenite.
korak
Mrkvu ogulite i narežite na sitne kolutiće. Papriku, šećerni grašak i mladi luk operite i narežite na fine trakice ili kolutiće. Listove bosiljka natrgajte i operite.
korak
Ocijeđenu tjesteninu, povrće i bosiljak pomiješajte s preljevom. Posolite i popaprite te pospite čilijem i indijskim oraščićima.