Glavna navigacijaNavigacija po kategorijamaGlavni sadržaj

Pad Thai salata

dm-drogerie markt

30.12.2024.

Gotovo za 35 min.

Vrijeme za pripremu: 15 min.

Vrijeme kuhanja/pečenja: 20 min.

Brzo & jednostavno

Glavno jelo

Vegetarijansko

Bez glutena

Salata

Vegansko

tajlandska kuhinja

Sastojci

za 2 obroka (1 zdjela)

za Pad Thai salatu

  • 1 crvena čili papričica

  • 1 žlica dmBio soka od đumbira

  • 2 žlice dmBio namaza od indijskih oraščića

  • 4 žlice dmBio umaka od soje

  • 1 žlica slatko-kiselog umaka

  • 1 žličica dmBio sirupa od agave

  • 1 žlica dmBio soka od limete

  • 250 g dmBio rižinih rezanaca Pad Thai

  • 100 g dmBio indijskih oraščića

  • 1 mrkva

  • 1 crvena paprika

  • 50 g šećernog graška

  • 2 mlada luka

  • 1 vezica bosiljka

  • sol i svježe mljeveni crni papar

Priprema

Pad Thai salata

  1. korak

    Za dresing operite čili papričicu, nasjeckajte 1/2 mahune, ostatak narežite na kolutiće. Pomiješajte nasjeckani čili, sok od đumbira, kremu od indijskih oraščića, slatko-kiseli umak, sojin umak, agavin sirup i sok limete. Ostavite na hladnom mjestu.

  2. korak

    Pad Thai rižine rezance prelijte kipućom vodom. Pokrijte poklopcem. Ostavite 15 minuta ili dok rezanci ne omekšaju.

  3. korak

    Za to vrijeme na tavi bez masnoće ispecite indijske oraščiće. Maknite posudu s vatre. Indijske oraščiće deglazirajte s 2 žlice soja umaka i kratko okrenite.

  4. korak

    Mrkvu ogulite i narežite na sitne kolutiće. Papriku, šećerni grašak i mladi luk operite i narežite na fine trakice ili kolutiće. Listove bosiljka natrgajte i operite.

  5. korak

    Ocijeđenu tjesteninu, povrće i bosiljak pomiješajte s preljevom. Posolite i popaprite te pospite čilijem i indijskim oraščićima.