Glavna navigacijaNavigacija po kategorijamaGlavni sadržaj

Uskrsna salata sa pečenom palentom

Proljetna salata s hrskavo zapečenim ploškama palente osvježavajuća je, ukusna i izuzetno dekorativna.

Uskrsna salata s palentom

Sastojci

Pečene kriške palente:

  • 400 ml dmBio temeljca od povrća
  • 200 ml dmBio napitka od badema, nezaslađenog
  • 130 g dmBio palente
  • 40 g parmezana, naribanog (po želji)
  • Sol papar
  • dmBio ulje za pečenje
  • proljetni kalupi za kekse (cvjetić, zeko, patka itd.), po želji

Dressing:

  • 10 žlica dmBio jabučnog octa
  • 8 žlica dmBio maslinovog ulja
  • 1 žličica dmBio meda
  • Sol papar

Dodatno:

  • 4 kuhana jaja
  • 1 paprika
  • 1 mrkva
  • 1 mali krastavac
  • 1 mladi luk
  • 8 rotkvica
  • 1 šaka kreše i/ili klica
  • 4 žlice dmBio sjemenki bundeve
  • Bilo koja zelena salata (npr. rukola, miješana salata)

Priprema

  1. U lonac stavite povrtni temeljac, napitak od badema i palentu. Pustite da zakipi, zatim smanjite temperaturu i kuhajte 10-15 minuta dok palenta ne omekša.
  2. Umiješajte parmezan. Kušajte i začinite solju i paprom po želji. Rasporedite masu debljine oko 1 cm na pleh obložen prozirnom folijom. Ostaviti da se ohladi.
  3. U čaši pomiješajte sve sastojke za dressing. Staviti na stranu.
  4. U međuvremenu operite zelenu salatu i povrće. Paprike prepolovite, očistite od sjemenki, narežite na četvrtine i tanko narežite. Mrkvu i mladi luk narežite na tanke ploške. Krastavac uzdužno prepolovite i narežite. Ogulite i prepolovite jaja. Podijelite zelenu salatu, povrće, klice, jaja i sjemenke bundeve na tanjure. Marinirajte s preljevom.
  5. Zagrijte tavu. Dodajte 3-4 žlice ulja za pečenje. Ohlađenu palentu narežite na kvadrate ili izrežite kalupima po želji. Pržite svaku stranu na vrućoj tavi nekoliko minuta dok ne porumene.
  6. Tople komade palente rasporedite po salati. Uživajte odmah.

Kraj popisa

Odgovarajuće kategorije proizvoda