Sočni kolač od mrkve 2.0
Klasični okus kolača od mrkve posebno je ukusan i sočan u novoj interpretaciji u obliku palačinki. Jednostavan je za napraviti i spreman je za posluživanje u samo nekoliko minuta. Pokazat ćemo vam kako!

Vi i vaši najmiliji zasitili ste se klasične torte od mrkve, odnosno, vaše nepce žudi za nečim novim? Zašto ove godine ne isprobate tortu od mrkve 2.0 - dolazi u obliku sočnih palačinki od mrkve i omogućuje vama i vašim najdražima sjajan i kulinarski nezaboravan početak dana.
Sastojci:
- 130 g pirea od jabuke
- 2 jaja
- 70 ml mlijeka po izboru (kravlje mlijeko ili biljni mliječni napitak)
- 2 prstohvata Bourbon vanilije, mljevene
- 2 žlice javorovog sirupa (za tijesto, plus dodatno za preljev)
- 80 g zobenih pahuljica
- 50 g bademovog brašna
- 2 žličica praška za pecivo
- 1 žličica cimeta, mljevenog
- 1 prstohvat soli
- 1 šaka naribane mrkve
- 20 g oraha, nasjeckanih
- 3 žlice grožđica (po želji)
- malo kokosovog ulja za pečenje
Korak 1
Sve sastojke, osim mrkve, oraha i grožđica, izmiksajte ili stavite u blender oko 30 sekundi dok se ne stvori lijepo, glatko tijesto. Tada u smjesu umiješajte mrkvu, orahe i po potrebi grožđice.
Korak 2
Sada u tavi zagrijte malo kokosovog ulja i u njemu popržite 2-3 žlice smjese za tijesto po palačinki.
Nakon otprilike 1-2 minute ih okrenite. Najbolje ih poslužite tople izravno iz tave, s javorovim sirupom i prstohvatom cimeta.