Glavna navigacijaNavigacija po kategorijamaGlavni sadržaj

Sočni kolač od mrkve 2.0

Klasični okus kolača od mrkve posebno je ukusan i sočan u novoj interpretaciji u obliku palačinki. Jednostavan je za napraviti i spreman je za posluživanje u samo nekoliko minuta. Pokazat ćemo vam kako!

Sočni kolač od mrkve u obliku palačinki

Vi i vaši najmiliji zasitili ste se klasične torte od mrkve, odnosno, vaše nepce žudi za nečim novim? Zašto ove godine ne isprobate tortu od mrkve 2.0 - dolazi u obliku sočnih palačinki od mrkve i omogućuje vama i vašim najdražima sjajan i kulinarski nezaboravan početak dana.

Sastojci: 

  • 130 g pirea od jabuke 
  • 2 jaja
  • 70 ml mlijeka po izboru (kravlje mlijeko ili biljni mliječni napitak) 
  • 2 prstohvata Bourbon vanilije, mljevene 
  • 2 žlice javorovog sirupa (za tijesto, plus dodatno za preljev)
  • 80 g zobenih pahuljica 
  • 50 g bademovog brašna 
  • 2 žličica praška za pecivo 
  • 1 žličica cimeta, mljevenog 
  • 1 prstohvat soli
  • 1 šaka naribane mrkve
  • 20 g oraha, nasjeckanih 
  • 3 žlice grožđica (po želji) 
  • malo kokosovog ulja za pečenje

Korak 1

Sve sastojke, osim mrkve, oraha i grožđica, izmiksajte ili stavite u blender oko 30 sekundi dok se ne stvori lijepo, glatko tijesto. Tada u smjesu umiješajte mrkvu, orahe i po potrebi grožđice.

Korak 2

Sada u tavi zagrijte malo kokosovog ulja i u njemu popržite 2-3 žlice smjese za tijesto po palačinki.

Nakon otprilike 1-2 minute ih okrenite. Najbolje ih poslužite tople izravno iz tave, s javorovim sirupom i prstohvatom cimeta.

  1. Sve sastojke, osim mrkve, oraha i grožđica, izmiksajte ili stavite u blender

    Sve sastojke, osim mrkve, oraha i grožđica, izmiksajte ili stavite u blender

  2. U smjesu umiješajte mrkvu, orahe i po potrebi grožđice

    U smjesu umiješajte mrkvu, orahe i (ako volite) grožđice

  3. Poslužite tople s javorovim sirupom i prstohvatom cimeta

    Poslužite tople s javorovim sirupom i prstohvatom cimeta

Kraj popisa