Veganska Pasta Alfredo

dm-drogerie markt
02.01.2025.

Gotovo za 40 min.
Vrijeme za pripremu: 10 min.
•
Vrijeme kuhanja/pečenja: 30 min.
753 kcal / obrok
Vegansko
•
Glavno jelo
•
Vegetarijansko
•
talijanska kuhinja
Sastojci
za 4 obroka (1 lonac)
za Pasta Alfrdo
350 g dmBio integralnih špageta
sol
1 crveni luk
2 češnja češnjaka
200 g dmBio tofua, dimljenog
2 žlice dmBio maslinovog ulja za prženje
dmBio crni papar
200 ml vode
250 ml dmBio zobene kreme za kuhanje Cuisine
2 žlice dmBio namaza od indijskih oraščića
1/2 žličice kumina
2 žlice dmBio pahuljica kvasca
1 žlica dmBio temeljca od povrća
za posluživanje
2-3 žlice dmBio veganske zamjene za parmezan
dmBio pinjoli
dmBio talijansko bilje
Priprema
Veganska Pasta Alfredo
Skuhajte špagete
Špagete pripremite u blago posoljenoj vodi prema uputama na pakiranju.
Popržite tofu, luk i češnjak
Tofu narezati na kockice. Ogulite i nasjeckajte luk i češnjak. Zagrijte ulje u tavi i popržite kockice tofua s lukom i češnjakom. Dodajte prstohvat soli i papra po ukusu, dobro promiješajte, izvadite iz posude i ostavite sa strane.
Pripremite umak
Zagrijte Creme Cuisine na laganoj vatri umiješajte pire od indijskih oraščića. Pomiješajte povrtni temeljac s 200 ml vode i umiješajte u umak. Pustite da sve malo prokuha i začinite kimom, solju i paprom. Dodajte tofu i zagrijte.
Dodajte tjesteninu i prehrambeni kvasac
Ocijedite špagete i dodajte ih tofuu s listićima kvasca. Zatim isključite štednjak i pustite da se tjestenina kuha oko 3 minute sa zatvorenim poklopcem.
Posluživanje
Poslužite tjesteninu s veganskom zamjenom za parmezan, pinjolima i začinskim biljem.