Veganska tjestenina s kremom od indijskih oraščića i gljivama
dm-drogerie markt
30.12.2024.
Gotovo za 30 min.
Vrijeme za pripremu: 15 min.
•
Vrijeme kuhanja/pečenja: 15 min.
Glavno jelo
•
Vegansko
•
Brzo & jednostavno
•
Vegetarijansko
•
talijanska kuhinja
Sastojci
za 4 obroka (1 zdjela)
za vegansku tjesteninu s kremom od indijskih oraščića i gljivama
250 g šampinjona ili drugih gljiva
2 češnja češnjaka
1 vezica mladog luka
1 pakiranje dmBio dimljenog tofua
2-3 žlice dmBio ulja za pečenje
1 prstohvat dmBio crnog papra, svježe mljevenog
2 žlice dmBio soka od limuna
150 ml dmBio povrtnog temeljca
200 g dmBio kreme od indijskih oraščića
400 g dmBio špageta No.3
1/2 vezice svježeg peršina
Priprema
veganska tjestenina s kremom od indijskih oraščića i gljivama
korak
Šampinjone očistiti i sitno nasjeckati. Češnjak ogulite i sitno nasjeckajte. Očistite i operite mladi luk te ga narežite na sitne kolutiće. Sitno narežite dimljeni tofu.
korak
Zagrijte ulje za prženje u široj tavi i prepržite kockice tofua dok posvuda ne postanu hrskave. Zatim dodajte mladi luk, češnjak i gljive te sve pržite na jakoj vatri uz povremeno miješanje oko 5 minuta. Začinite paprom i limunovim sokom, zatim umiješajte povrtni temeljac i kremu od indijskih oraščića i sve pirjajte na laganoj vatri da nastane kremasti umak. Po potrebi dodati još malo vode.
korak
Skuhajte špagete prema uputama na pakiranju u puno kipuće slane vode dok ne budu al dente. Ocijedite u situ i umiješajte u umak od gljiva. Posolite i popaprite. Poslužite sa svježim nasjeckanim peršinom i kolutovima mladog luka.