Složenac od tjestenine i pesta

dm-drogerie markt
03.01.2025.

Gotovo za 45 min.
Vrijeme za pripremu: 15 min.
•
Vrijeme kuhanja/pečenja: 30 min.
908 kcal / obrok
Vegansko
•
Vegetarijansko
•
Brzo & jednostavno
•
Glavno jelo
•
talijanska kuhinja
Sastojci
za 4 obroka (1 složenac)
za složenac:
1 glavica crvenog luka
2 češnja češnjaka
150 g dmBio maslina sa začinskim biljem
150 g dmBio crvene paprike u začinskom ulju
100 g dmBio sušenih rajčica
150 g špinata
350 g dmBio Penne od pira
1 žlica dmBio talijanskog bilja
1 žličica dmBio Spicy Chili mješavine začina
100 g dmBio sjemenki suncokreta
sol
dmBio papar
120 g dmBio pesta od bosiljka
2 žlice dmBio maslinovog ulja
80 g dmBio veganske zamjene za parmezan
40 g dmBio pahuljica kvasca
Priprema
Složenac od tjestenine i pesta
Zagrijte pećnicu
Zagrijte pećnicu na 180 °C s ventilatorom.
Pripremite povrće
Luk i češnjak ogulite i nasjeckajte na sitno. Ocijedite masline i paprike. Sušene rajčice narežite na trakice. Operite i osušite špinat.
Dodajte sastojke u vatrostalnu posudu i promiješajte
U posudu za pečenje stavite nekuhanu tjesteninu, luk, češnjak, masline, papriku, sušenu rajčicu, špinat, talijansko bilje, ljuti čili, sjemenke suncokreta te sol i papar. Dodajte pesto i sve zajedno promiješajte. Zalijte cca 600 ml vode da tjestenina bude prekrivena. Ulje pomiješajte s veganskom zamjenom za parmezan i listićima kvasca i sve prelijte preko složenca.
Pečenje
Pecite složenac u pećnici na srednjoj rešetki oko 30 minuta