Glavna navigacijaNavigacija po kategorijamaGlavni sadržaj

Sve iz jednog lonca: Jednostavni „One-Pot“ recepti

Teško da bilo koje drugo jelo možemo lakše pripremiti od ovih recepata iz jednog lonca: Sve što trebate je jedan lonac u kojem se vaši omiljeni sastojci lagano kuhaju. Bit ćete nagrađeni nezaboravnim iskustvom okusa i brzim pranjem posuđa. Savršeno, zar ne?

Izvor energije: Proso s tikvicama i mrkvom u loncu

Izvor energije: Proso s tikvicama i mrkvom u loncu

U ovom receptu uživat će i vegetarijanci i vegani, kao i svi koji vole ukusna jela bogata vlaknima.

Sastojci za dvije porcije:

  • 100 g dmBio prosa
  • ½ žlice dmBio povrtnog temeljca
  • 2 žlice dmBio ulja za pečenje, dobro zagrijati
  • 1 tikvica
  • 2 mrkve
  • 1 crveni luk
  • 1 češanj češnjaka
  • svježi bosiljak
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica papra
  • 200 ml vode

Priprema

  1. Tikvice operite, mrkvu, luk i češnjak ogulite, a zatim sve izrežite na kockice.
  2. U loncu zagrijte ulje i u njemu na srednje jakoj vatri pržite luk, češnjak, tikvice i mrkvu, dok ne dobiju svijetlosmeđu boju.
  3. Dodajte proso i kratko propržitie Potom dodajte povrtni temeljac i sve zalijte vodom te pustite da prokuha. Pokrijte lonac i povremeno miješajte na laganoj vatri – oko 5 minuta. Sklonite s vatre i ostavite da odstoji 10-ak minuta.
  4. Bosiljak operite i sitno nasjeckajte te dodajte u proso.
  5. Začinite sa soli i paprom te po želji dodajte feta sira za poseban okus.

Vrijeme pripreme: oko 35 minuta

Klasični lonac: Chili con Carne

Klasični lonac: Chili con Carne

Kuhanje složenih jela uopće nije vaša strast? Bez brige – uz klasik Chili con Carne nikada nećete pogriješiti.

Sastojci za 4 porcije:

  • 500 g junećeg mljevenog mesa
  • 1 crvena čili paprika
  • 1 žličica čilija u prahu
  • 1 luk
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žličica kumina u prahu
  • 1 konzerva graha
  • 1 konzerva kukuruza
  • 2 konzerve dmBio pelata rajčice
  • 100-200 ml goveđeg temeljca
  • sol, origano i papar

Priprema:

  1. Luk i češnjak sitno nasjeckajte na kockice i dinstajte na maslinovom ulju u zagrijanom loncu dok luk ne postane prozirne boje. Dodajte mljeveno meso i kratko popržite.
  2. Nasjeckajte čili papriku (izvaditi sjemenke za blaži okus) i dodajte u lonac zajedno sa čilijem u prahu, kuminom, origanom i komadićima rajčice. Potom dodajte goveđi temeljac i sve zajedno kuhajte na srednje jakoj vatri oko 45 minuta. (Promiješajte s vremena na vrijeme!)
  3. Otprilike 10 minuta prije kraja kuhanja dodajte oprani grah i kukuruz. Začinite sa soli i paprom te poslužite. Uz ovo jelo je dovoljno i malo kruha ili nachosa.

Vrijeme pripreme: oko 55 minuta.

Užitak tjestenine: „One-Pot“ pasta

Užitak tjestenine: „One-Pot“ pasta

Tjestenina, sušena rajčica, parmezan, masline: to zasigurno miriše na „Bella Italia“. Za brzo uživanje u tjestenini, svakako biste trebali isprobati ovaj brzi recept.

Sastojci za 4 porcije:

  • 400 g dmBio fusilla
  • 50 g dmBio sušene rajčice
  • 200 ml dmBio umaka od rajčice
  • 100 g dmBio maslina
  • 100 g parmezana
  • 150 g paprika
  • 1 luk
  • malo bosiljka
  • 3 žličice origana
  • 1 žličica čilija
  • češnjak
  • 1,2 l vode

Priprema:

  1. Fusille i sve ostale sastojke stavite u lonac i prelijte vodom.
  2. Poklopite i pustite da kuha 8 do 10 minuta. Povremeno promiješajte kako tjestenina ne bi zagorjela. Po potrebi dodajte još malo vode.
  3. Sklonite s vatre i servirajte- ne zaboraviti parmezan! - i poslužite

Vrijeme pripreme: oko 15 minuta

Odgovarajuće kategorije proizvoda