Veganski medenjaci s bademima

dm-drogerie markt
04.12.2025.

Gotovo za 35 min.
Vrijeme za pripremu: 20 min.
•
Vrijeme kuhanja/pečenja: 15 min.
100 kcal / obrok
Božić
•
Desert
•
Keksi i kolačići
•
Vegansko
•
Vegetarijansko
Sastojci
za 40 obroka (40 kom.)
Za tijesto
150 g dmBio pšeničnog brašna
150 g dmBio mljevenih badema
10 g dmBio začina za medenjake
1 žlica dmBio naribane korice naranče
1 žlica dmBio kakao kapljica (ili kakao prahu)
120 g dmBio smeđeg šećera
2 žlica dmBio ulja od repice
2 žlica dmBio sirupa od agave
80 ml dmBio napitka od soje, natur
Za dekoracije
250 g dmBio fine tamne čokolade, 70 % kakaa
3 žlice dmBio kokosovog ulja
80 dmBio badema, oguljenih
Priprema
Tijesto
Priprema tijesta za medenjake
Za tijesto, dan prije pomiješajte brašno, bademe, začin za medenjake, koricu naranče, mljevena zrna kakaa i šećer. Na kraju umiješajte ulje repice, agavin sirup i napitak od soje. Pokrijte tijesto za medenjake prozirnom folijom i ostavite ga da odstoji u hladnjaku preko noći.
Pečenje medenjaka
Zagrijte pećnicu na 180°C (350°F) s konvekcijom. Razvaljajte tijesto za medenjake na pobrašnjenoj radnoj površini i izrežite božićne oblike pomoću kalupa za kekse. Medenjake stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici oko 10-15 minuta.
Dekoracija
Priprema čokoladne glazure
Otopite čokoladu i kokosovo ulje na vodenoj kupelji.
Dekoracija medenjaka
Ohlađene medenjake umočite u čokoladu, ostavite da se ocijede na rešetki i ukrasite zrnima badema.






