Glavna navigacijaNavigacija po kategorijamaGlavni sadržaj

Čokoladni mousse sa začinom za medenjake i hrskavim slanutkom

dm-drogerie markt

05.12.2025.

Gotovo za 100 min.

Vrijeme za pripremu: 20 min.

Vrijeme kuhanja/pečenja: 80 min.

660 kcal / obrok

Brzo & jednostavno

Desert

Vegansko

Vegetarijansko

Krema

Sastojci

za 4 obroka (4 čaše)

Za mousse od čokolade

  • 300 g dmBio, fine tamne čokolade, 70 % kakaa

  • 100 ml dmBio soka od naranče

  • 275 g dmBio namaza od indijskog oraščića

  • 1 žlica dmBio začina za medenjake

  • 1 žlica dmBio naribane korice naranče

  • Aquafaba - voda od slanutka

Za aromatični hrskavi slanutak

  • 1 žlica dmBio cimeta

  • 220 g dmBio slanutka

Priprema

Mousse od čokolade

  1. Otapanje čokolade

    Otopite čokoladu u toploj vodenoj kupelji. Zagrijte sok od naranče u loncu. Zatim ga umiješajte u čokoladu.

  2. Dodajte ostale sastojke

    Umiješajte kremu od indijskih oraščića, začin za medenjake i koricu naranče u čokoladnu smjesu.

  3. Dodajte snijeg od aquafabe

    Ocijedite slanutak, sačuvajte vodu od slanutka i stavite slanutak sa strane. Umutite sačuvanu vodu od slanutka u čvrsti snijeg i zatim je umiješajte u čokoladnu kremu.

  4. Ohladite

    Čokoladnu kremu napunite u male čašice i ohladite oko 1 sat.

Za aromatični hrksavi slanutkak

  1. Pečenje slanutka

    Zagrijte pećnicu na 180°C. Pomiješajte slanutak s cimetom u prahu u zdjeli. Zatim ga rasporedite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici oko 20 minuta.

  2. Dekoriranje

    Na kraju posložite hrskavi slanutak preko čokoladnog moussea.