Čokoladni mousse sa začinom za medenjake i hrskavim slanutkom
dm-drogerie markt
05.12.2025.
Gotovo za 100 min.
Vrijeme za pripremu: 20 min.
•
Vrijeme kuhanja/pečenja: 80 min.
660 kcal / obrok
Brzo & jednostavno
•
Desert
•
Vegansko
•
Vegetarijansko
•
Krema
Sastojci
za 4 obroka (4 čaše)
Za mousse od čokolade
300 g dmBio, fine tamne čokolade, 70 % kakaa
100 ml dmBio soka od naranče
275 g dmBio namaza od indijskog oraščića
1 žlica dmBio začina za medenjake
1 žlica dmBio naribane korice naranče
Aquafaba - voda od slanutka
Za aromatični hrskavi slanutak
1 žlica dmBio cimeta
220 g dmBio slanutka
Priprema
Mousse od čokolade
Otapanje čokolade
Otopite čokoladu u toploj vodenoj kupelji. Zagrijte sok od naranče u loncu. Zatim ga umiješajte u čokoladu.
Dodajte ostale sastojke
Umiješajte kremu od indijskih oraščića, začin za medenjake i koricu naranče u čokoladnu smjesu.
Dodajte snijeg od aquafabe
Ocijedite slanutak, sačuvajte vodu od slanutka i stavite slanutak sa strane. Umutite sačuvanu vodu od slanutka u čvrsti snijeg i zatim je umiješajte u čokoladnu kremu.
Ohladite
Čokoladnu kremu napunite u male čašice i ohladite oko 1 sat.
Za aromatični hrksavi slanutkak
Pečenje slanutka
Zagrijte pećnicu na 180°C. Pomiješajte slanutak s cimetom u prahu u zdjeli. Zatim ga rasporedite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici oko 20 minuta.
Dekoriranje
Na kraju posložite hrskavi slanutak preko čokoladnog moussea.




