Tart od zobenih pahuljica i malina s kremom od kokosa i vanilije
Recept: Lagani voćni tart za vruće ljetne dane – bez pečenja!

Ovaj ljetni tart od zobenih pahuljica, prema receptu food blogerice Simone Kempetner, ima pravi okus ljeta, a priprema je brza i jednostavna – bez pečenja. Zobene se pahuljice sljubljuju s kokosom, vanilijom i malinama.
Sastojci (kalup promjera 24-26 cm):
Podloga:
- 2 šalice dmBio zobenih pahuljica
- 2 šalice dmBio pirovih pahuljica
- 2 žlice dmBio namaza od kokosa s vanilijom
- 2 žlice dmBio kokosovog ulja
- 1 žlica dmBio agavinog sirupa
- 1/2 šalice dmBio soka od naranče
Krema:
- 3 žlice dmBio namaza od kokosa s vanilijom
- 400 g grčkog jogurta
- malo limunovog soka
- 200 g malina
- 3 žlice dmBio kokosovog čipsa
- 2 žlice nasjeckanih badema
Priprema:
- Pomiješajte zobene pahuljice, pola količine pirovih pahuljica, kokosovo ulje, agavin sirup i sok od naranče. Zatim dodajte i umiješajte ostatak pirovih pahuljica.
- Smjesu pomoću žlice ravnomjerno rasporedite u kalup. Ostavite u hladnjaku da se ohladi barem jedan sat.
- Izvadite podlogu za tart iz hladnjaka i namažite je namazom od kokosa.
- Pomiješajte jogurt s malo limunovog soka. Zatim ga rasporedite po namazu od kokosa.
- Po vrhu posipajte maline, nasjeckane bademe i kokosov čips te stavite u hladnjak na bar još jedan sat.
Simone Kemptner s bloga chezsimonemarie
Jednostavna i brza priprema vrlo je važna za svakodnevni život mame s dvoje djece. Bitno je, također, da su recepti raznoliki i s prirodnim sastojcima. Simone sve to spaja u svojim receptima. Regionalna jela, tradicionalna francuska kuhinja, jela za djecu ili slastice – na blogu chezsimonemarie nalazi se ponešto za svakoga.
„Za mene je kuhanje strast, a jelo pravi užitak. Vrlo rado dijelim to sa svojim čitateljima i cijenim povratne informacije o slikama i receptima.“ – kaže blogerica Simone Kemptner.