Veganski snack s mliječnom kremom

dm-drogerie markt
18.10.2024.

Gotovo za 70 min.
Vrijeme za pripremu: 30 min.
•
Vrijeme kuhanja/pečenja: 40 min.
294 kcal / obrok
Vegansko
•
Vegetarijansko
•
Desert
Sastojci
za 14 obroka
Za biskvit
80 g dmBio fine tamne čokolade
3 žlice dmBio kokosovog ulja
250 ml dmBio napitka od soje natur
1 žlica dmBio rižinog octa
50 ml dmBio suncokretovog ulja
200 g dmBio pšeničnog brašna tip-550
80 g dmBio šećera
4 žlice dmBio kakaa
4 žlice dmBio kukuruznog škrobnog brašna
2 žlice dmBio praška za pecivo
Za kremu:
3 žlice dmBio pudinga od vanilije
250 ml dmBio napitka od soje
1 vrećica dmBio veganske želatine u prahu
100 ml dmBio Soja kreme za kuhanje
2 žlice dmBio limunovog soka
70 g dmBio šećera
400 g dmBio namaza od indijskog oraščića (alternativa za svježi sir)
Priprema
Veganski snack s mliječnom kremom
Otopite čokoladu
Otopiti čokoladu s kokosovim uljem u vodenoj kupelji.
Doajte ostale sastojke
Umiješajte napitak od soje, rižin ocat i ulje. Pomiješajte brašno, šećer, kakao prah, škrob i prašak za pecivo i umutite u kremasto tijesto.
Zagrijte pećnicu
Zagrijte pećnicu na 175 °C s ventilatorom.
Ispecite biskvit
Tijesto stavite u tepsiju (27 x 40 cm) obloženu papirom za pečenje i poravnajte. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 8-10 minuta.
Pomiješajte prašak za puding s napitkom od soje
Za kremu pomiješajte prašak za puding s 50 ml sojinog napitka.
Skuhajte puding
Zagrijte preostali napitak od soje i umiješajte izmiksani prašak za puding. Pustite da kratko prokuha.
Napravite kremu
Pripremite želatinu u prahu sa kremom od soje za kuhanje prema preporuci na pakiranju i umiješajte u puding. Zatim maknite s vatre. Dodajte limunov sok, šećer i kremu od indijskih oraščića.
Namažite kremu na tijesto
Pečeno tijesto jednom prepolovite i prvu polovicu tijesta premažite kremom. Stavite drugu polovicu tijesta na vrh i zamrznite sve oko 20 minuta. Zatim narežite na komade. Ako želite da veganski zalogaj s mliječnom kremom bude malo "tanji", koristite veći pleh za pečenje.