Glavna navigacijaNavigacija po kategorijamaGlavni sadržaj

Kruh od bundeve i cimeta

dm-drogerie markt

12.09.2025.

Jesen je tako ukusnog okusa: Kruh od bundeve i cimeta!

Gotovo za 75 min.

Vrijeme za pripremu: 30 min.

Vrijeme kuhanja/pečenja: 45 min.

343 kcal / obrok

Desert

Kolači

Sastojci

za 12 obroka (1 kruh)

Za tijesto s kvascem

  • 500 g dmBio pšeničnog brašna

  • 125 ml dmBio napitka od zobi

  • 125 g dmBio šećera

  • 110 g maslaca

  • 1 jaje

  • 1 žumanjak

  • 180 g pirea od bunde

  • 1 žličica soli

  • 1 paketić dmBio vanilin šećera

  • 1 paketić dmBio kvasca

Za nadjev

  • 80 g maslaca, omekšalog

  • 3 žličice dmBio cimeta

  • 60 g dmBio šećera

Dodatno

  • Okrugli kalup za torte

  • Malo omekšanog maslaca i šećera za podmazivanje kalupa

Priprema

Kruh od bundeve i cimeta

  1. Pire od bundeve

    Za pire od bundeve zagrijte pećnicu uz opciju cirkuliranja vrućeg zraka na 190 ° C. Potom operite bundevu, prerežite na pola, odrežite koru i odstranite jezgru. Nakon što obložite lim za pečenje papirom za pečenje, pecite bundevu 40-50 minuta dok je ne budete mogli lako izbosti viljuškom. Pustite neka se ohladi i napravite pire.

  2. Pomiješajte sastojke

    Za tijesto s kvascem stavite u lonac zobeno mlijeko, šećer, komadiće maslaca, jaje, žumanjak, pire od bundeve, sol i vanilin šećer i polako zagrijte smjesu dok se maslac ne otopi. Lagano miješajte i pritom pazite da smjesa ne postane prevruća jer će kvasac izgubiti učinak!

  3. Zamijesite tijesto

    Stavite brašno i kvasac u posudu za miješanje. Dodajte smjesu prethodno pripremljenih tekućih sastojaka, toplo (ne vruće!). Mikserom sa nastavkom za tijesto mijesite tijesto oko 5 minuta. Zatim na pobrašnjenoj radnoj površini oblikujte tijesto u kuglu, prebacite na lagano pobrašnjenu posudu i pustite da se diže na toplom mjestu dok se volumen ne udvostruči (približno 1 sat).

    tijesto
  4. Pripremite kalup

    Sada pripremite okrugli kalup za tortu (promjera cca. 20-22 cm) ili kalup za kruh. Ako kalup nije s neprianjajućim dnom, preporučujemo da ga namažete maslacem, a zatim posipate šećerom.

  5. Razvaljajte tijesto

    Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj površini u pravokutnik debljine otprilike 1 cm (otprilike 40 x 35 cm). Zatim ga premažite omekšanim maslacem, pomiješajte šećer i cimet te ravnomjerno pospite maslacem. Na kraju, rezačem za pizzu ili oštrim nožem izrežite na 16 malih pravokutnika.

    Razvaljajte tijesto i premažite ga maslacem i cimetom
  6. Oblikovanje

    Jedan pravokutnik razvaljajte po dužini u oblik puža. Zatim dodajte drugi komad, lagano se preklapajući. Ponovite s preostalim komadima tijesta kako biste oblikovali velikog puža. Cijela stvar može izgledati pomalo rustikalno.

  7. Dizanje tijesta u kalupu

    Složite pravokutnike jedan za drugim u kalup za kruh. Ostavite da se dižu još 15 minuta. U međuvremenu zagrijte pećnicu na 170°C (s ventilatorom).

  8. Pečenje

    Pecite kruh od bundeve i cimeta oko 40-45 minuta. Ako površina previše posmeđi, kruh možete prekriti papirom ili aluminijskom folijom nakon 30 minuta. Ostavite kruh da se malo ohladi prije nego što ga pojedete.

    Kruh od bundeve i cimeta
  9. Savjet

    Kruh je najbolje pojesti svježi ili ga čuvajte u posudi s poklopcem i upotrijebite unutar tri dana. Sljedećeg dana kruh se može peći ili tostirati.

  1. Marka: dmBio; Naziv proizvoda: Pšenično brašno tip 550, 1 kg; Cijena: 1,25 €; Osnovna cijena: 1 kg (1,25 € za 1 kg); dm marka Logo; 4,696 od 5 zvjezdica na osnovu 148 ocjena; Dostupnost: Status zeleno Dostupno za isporuku, Status sivo Odaberi dm prodavaonicuPšenično brašno tip 550 dmBio
    dm marka Logo
    1,25 €
    1 kg (1,25 € za 1 kg)Cijena na 02.05.2025.: 1,25 €
    Dostupno za isporuku
  2. Marka: dmBio; Naziv proizvoda: Kvasac, 2 x 7 g, 14 g; Cijena: 0,90 €; Osnovna cijena: 0,014 kg (64,29 € za 1 kg); dm marka Logo; 4,643 od 5 zvjezdica na osnovu 14 ocjena; Dostupnost: Status zeleno Dostupno za isporuku, Status sivo Odaberi dm prodavaonicuKvasac, 2 x 7 g dmBio
    dm marka Logo
    0,90 €
    0,014 kg (64,29 € za 1 kg)Cijena na 16.03.2016.: 0,65 €
    Dostupno za isporuku
  3. Marka: dmBio; Naziv proizvoda: Bourbon vanilija mljevena, 5 g; Cijena: 4,25 €; Osnovna cijena: 0,005 kg (850,00 € za 1 kg); dm marka Logo; 4,766 od 5 zvjezdica na osnovu 197 ocjena; Dostupnost: Status zeleno Dostupno za isporuku, Status sivo Odaberi dm prodavaonicuBourbon vanilija mljevena dmBio
    dm marka Logo
    4,25 €
    0,005 kg (850,00 € za 1 kg)Cijena na 02.05.2025.: 4,25 €
    Dostupno za isporuku
  4. Marka: dmBio; Naziv proizvoda: Smeđi šećer od šećerne trske, 1.000 g; Cijena: 2,65 €; Osnovna cijena: 1 kg (2,65 € za 1 kg); dm marka Logo; 4,87 od 5 zvjezdica na osnovu 146 ocjena; Dostupnost: Status zeleno Dostupno za isporuku, Status sivo Odaberi dm prodavaonicuSmeđi šećer od šećerne trske dmBio
    dm marka Logo
    2,65 €
    1 kg (2,65 € za 1 kg)Cijena na 02.05.2025.: 2,65 €
    Dostupno za isporuku
  5. Marka: dmBio; Naziv proizvoda: Napitak od zobi natur, 1 l; Cijena: 1,20 €; Osnovna cijena: 1 l (1,20 € za 1 l); dm marka Logo; 4,688 od 5 zvjezdica na osnovu 48 ocjena; Dostupnost: Status zeleno Dostupno za isporuku, Status sivo Odaberi dm prodavaonicuNapitak od zobi natur dmBio
    dm marka Logo
    1,20 €
    1 l (1,20 € za 1 l)Cijena na 02.05.2025.: 1,20 €
    Dostupno za isporuku
  6. Marka: dmBio; Naziv proizvoda: Cejlonski cimet – mljeveni, 50 g; Cijena: 1,95 €; Osnovna cijena: 0,05 kg (39,00 € za 1 kg); dm marka Logo; 4,213 od 5 zvjezdica na osnovu 127 ocjena; Dostupnost: Status zeleno Dostupno za isporuku, Status sivo Odaberi dm prodavaonicuCejlonski cimet – mljeveni  dmBio
    dm marka Logo
    1,95 €
    0,05 kg (39,00 € za 1 kg)Cijena na 02.05.2025.: 1,95 €
    Dostupno za isporuku

Kraj popisa

Jesen je tako ukusnog okusa: 

Slatko, ukusno i s blagom dozom kremastog cimeta: Definitivno još niste probali bundevu na ovakav način.

Postoji nekoliko stvari koje toliko zaslađuju jesen da čak i volimo poslati ljeto na zasluženi odmor. Na što to točno mislimo? Na simbol jeseni: bundevu.

Od juhe od bundeve, bućnice do pite od bundeve, sigurno ste već pomalo zasitili svoja istančana nepca?

Pokazat ćemo vam kako ovog narančastog diva možete pripremiti na potpuno drugačiji način, naime u slatku varijantu: ukusni kruh od bundeve i cimeta.

Bundeva s razlikom

Bliži se zlatna sezona i s njom opet vrijeme koje provodimo u udobnim džemperima i ugodnim večerima na kauču. Naoružani šalicom kakaa u ruci, možete početi pripremati svoju novu omiljenu poslasticu!

Što vam je potrebno

Pire od bundeve:

  • 1 mala hokaido bundeva (za ovaj recept vam nije potreban cijeli pire od bundeve, napravljen od jednog komada. Ostatak možete zamrznuti ili upotrijebiti za druge recepte, poput juhe od bundeve).

Odgovarajuće kategorije proizvoda