Kruh od bundeve i cimeta
dm-drogerie markt
12.09.2025.
Gotovo za 75 min.
Vrijeme za pripremu: 30 min.
•
Vrijeme kuhanja/pečenja: 45 min.
343 kcal / obrok
Desert
•
Kolači
Sastojci
za 12 obroka (1 kruh)
Za tijesto s kvascem
- 500 g dmBio pšeničnog brašna 
- 125 ml dmBio napitka od zobi 
- 125 g dmBio šećera 
- 110 g maslaca 
- 1 jaje 
- 1 žumanjak 
- 180 g pirea od bunde 
- 1 žličica soli 
- 1 paketić dmBio vanilin šećera 
- 1 paketić dmBio kvasca 
Za nadjev
- 80 g maslaca, omekšalog 
- 3 žličice dmBio cimeta 
- 60 g dmBio šećera 
Dodatno
- Okrugli kalup za torte 
- Malo omekšanog maslaca i šećera za podmazivanje kalupa 
Priprema
Kruh od bundeve i cimeta
- Pire od bundeve - Za pire od bundeve zagrijte pećnicu uz opciju cirkuliranja vrućeg zraka na 190 ° C. Potom operite bundevu, prerežite na pola, odrežite koru i odstranite jezgru. Nakon što obložite lim za pečenje papirom za pečenje, pecite bundevu 40-50 minuta dok je ne budete mogli lako izbosti viljuškom. Pustite neka se ohladi i napravite pire. 
- Pomiješajte sastojke - Za tijesto s kvascem stavite u lonac zobeno mlijeko, šećer, komadiće maslaca, jaje, žumanjak, pire od bundeve, sol i vanilin šećer i polako zagrijte smjesu dok se maslac ne otopi. Lagano miješajte i pritom pazite da smjesa ne postane prevruća jer će kvasac izgubiti učinak! 
- Zamijesite tijesto - Stavite brašno i kvasac u posudu za miješanje. Dodajte smjesu prethodno pripremljenih tekućih sastojaka, toplo (ne vruće!). Mikserom sa nastavkom za tijesto mijesite tijesto oko 5 minuta. Zatim na pobrašnjenoj radnoj površini oblikujte tijesto u kuglu, prebacite na lagano pobrašnjenu posudu i pustite da se diže na toplom mjestu dok se volumen ne udvostruči (približno 1 sat). 
- Pripremite kalup - Sada pripremite okrugli kalup za tortu (promjera cca. 20-22 cm) ili kalup za kruh. Ako kalup nije s neprianjajućim dnom, preporučujemo da ga namažete maslacem, a zatim posipate šećerom. 
- Razvaljajte tijesto - Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj površini u pravokutnik debljine otprilike 1 cm (otprilike 40 x 35 cm). Zatim ga premažite omekšanim maslacem, pomiješajte šećer i cimet te ravnomjerno pospite maslacem. Na kraju, rezačem za pizzu ili oštrim nožem izrežite na 16 malih pravokutnika. 
- Oblikovanje - Jedan pravokutnik razvaljajte po dužini u oblik puža. Zatim dodajte drugi komad, lagano se preklapajući. Ponovite s preostalim komadima tijesta kako biste oblikovali velikog puža. Cijela stvar može izgledati pomalo rustikalno. 
- Dizanje tijesta u kalupu - Složite pravokutnike jedan za drugim u kalup za kruh. Ostavite da se dižu još 15 minuta. U međuvremenu zagrijte pećnicu na 170°C (s ventilatorom). 
- Pečenje - Pecite kruh od bundeve i cimeta oko 40-45 minuta. Ako površina previše posmeđi, kruh možete prekriti papirom ili aluminijskom folijom nakon 30 minuta. Ostavite kruh da se malo ohladi prije nego što ga pojedete. 
- Savjet - Kruh je najbolje pojesti svježi ili ga čuvajte u posudi s poklopcem i upotrijebite unutar tri dana. Sljedećeg dana kruh se može peći ili tostirati. 
- Marka: dmBio; Naziv proizvoda: Pšenično brašno tip 550, 1 kg; Cijena: 1,25 €; Osnovna cijena: 1 kg (1,25 € za 1 kg); dm marka Logo; 4,696 od 5 zvjezdica na osnovu 148 ocjena; Dostupnost: Status zeleno Dostupno za isporuku, Status sivo Odaberi dm prodavaonicu1,25 €1 kg (1,25 € za 1 kg)Cijena na 02.05.2025.: 1,25 €Dostupno za isporuku
- Marka: dmBio; Naziv proizvoda: Kvasac, 2 x 7 g, 14 g; Cijena: 0,90 €; Osnovna cijena: 0,014 kg (64,29 € za 1 kg); dm marka Logo; 4,643 od 5 zvjezdica na osnovu 14 ocjena; Dostupnost: Status zeleno Dostupno za isporuku, Status sivo Odaberi dm prodavaonicu0,90 €0,014 kg (64,29 € za 1 kg)Cijena na 16.03.2016.: 0,65 €Dostupno za isporuku
- Marka: dmBio; Naziv proizvoda: Bourbon vanilija mljevena, 5 g; Cijena: 4,25 €; Osnovna cijena: 0,005 kg (850,00 € za 1 kg); dm marka Logo; 4,766 od 5 zvjezdica na osnovu 197 ocjena; Dostupnost: Status zeleno Dostupno za isporuku, Status sivo Odaberi dm prodavaonicu4,25 €0,005 kg (850,00 € za 1 kg)Cijena na 02.05.2025.: 4,25 €Dostupno za isporuku
- Marka: dmBio; Naziv proizvoda: Smeđi šećer od šećerne trske, 1.000 g; Cijena: 2,65 €; Osnovna cijena: 1 kg (2,65 € za 1 kg); dm marka Logo; 4,87 od 5 zvjezdica na osnovu 146 ocjena; Dostupnost: Status zeleno Dostupno za isporuku, Status sivo Odaberi dm prodavaonicu2,65 €1 kg (2,65 € za 1 kg)Cijena na 02.05.2025.: 2,65 €Dostupno za isporuku
- Marka: dmBio; Naziv proizvoda: Napitak od zobi natur, 1 l; Cijena: 1,20 €; Osnovna cijena: 1 l (1,20 € za 1 l); dm marka Logo; 4,688 od 5 zvjezdica na osnovu 48 ocjena; Dostupnost: Status zeleno Dostupno za isporuku, Status sivo Odaberi dm prodavaonicu1,20 €1 l (1,20 € za 1 l)Cijena na 02.05.2025.: 1,20 €Dostupno za isporuku
- Marka: dmBio; Naziv proizvoda: Cejlonski cimet – mljeveni, 50 g; Cijena: 1,95 €; Osnovna cijena: 0,05 kg (39,00 € za 1 kg); dm marka Logo; 4,213 od 5 zvjezdica na osnovu 127 ocjena; Dostupnost: Status zeleno Dostupno za isporuku, Status sivo Odaberi dm prodavaonicu1,95 €0,05 kg (39,00 € za 1 kg)Cijena na 02.05.2025.: 1,95 €Dostupno za isporuku
Kraj popisa
Jesen je tako ukusnog okusa:
Slatko, ukusno i s blagom dozom kremastog cimeta: Definitivno još niste probali bundevu na ovakav način.
Postoji nekoliko stvari koje toliko zaslađuju jesen da čak i volimo poslati ljeto na zasluženi odmor. Na što to točno mislimo? Na simbol jeseni: bundevu.
Od juhe od bundeve, bućnice do pite od bundeve, sigurno ste već pomalo zasitili svoja istančana nepca?
Pokazat ćemo vam kako ovog narančastog diva možete pripremiti na potpuno drugačiji način, naime u slatku varijantu: ukusni kruh od bundeve i cimeta.
Bundeva s razlikom
Bliži se zlatna sezona i s njom opet vrijeme koje provodimo u udobnim džemperima i ugodnim večerima na kauču. Naoružani šalicom kakaa u ruci, možete početi pripremati svoju novu omiljenu poslasticu!
Što vam je potrebno
Pire od bundeve:
- 1 mala hokaido bundeva (za ovaj recept vam nije potreban cijeli pire od bundeve, napravljen od jednog komada. Ostatak možete zamrznuti ili upotrijebiti za druge recepte, poput juhe od bundeve).









