Veganska torta od mrkve

dm-drogerie markt
30.12.2024.

Gotovo za 100 min.
Vrijeme za pripremu: 30 min.
•
Vrijeme kuhanja/pečenja: 70 min.
390 kcal / obrok
Brzo & jednostavno
•
Desert
•
Kolači
•
Vegansko
•
Vegetarijansko
Sastojci
za 20 obroka (1 tepsija)
za vegansku tortu od mrkve
700 g mrkve
200 g dmBio mješavine orašastih plodova
360 g dmBio brašna od pira (Tip 630)
3 žličice dmBio cejlonskog cimeta
2 žličice dmBio praška za pecivo
3 žličice dmBio Bourbon vanilije, mljevene
250 g dmBio pirea od jabuka
120 ml dmBio suncokretovog ulja
4 žlice dmBio bijelog balzamičnog octa
200 g dmBio šećera
sol
100 g dmBio grožđica
250 g veganske zobene zamjene za krem sir
120 g biljnog maslaca
400 g šećera u prahu
2 žličice sode bikrabone
Priprema
Veganska torta od mrkve
korak
Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Grubo naribajte mrkvu. Smjesu orašastih plodova nemojte presitniti.
korak
Pomiješajte brašno, cimet, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i vaniliju. U drugoj zdjeli ručnim mikserom izmiksajte pire od jabuke, ulje, ocat, šećer i prstohvat soli dok ne postane gusto i kremasto. Dodajte mješavinu brašna i miješajte srednjom brzinom. Kuhinjskom kuhačom umiješajte 400 g naribane mrkve, 120 g nasjeckanih oraha i grožđice.
korak
Tijesto stavite u duboki pleh obložen papirom za pečenje, poravnajte i pecite u zagrijanoj pećnici na srednjoj rešetki oko 40 minuta. Zatim pustite da se potpuno ohladi.
korak
Zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva. Preostalu naribanu mrkvu ravnomjerno rasporedite po plehu obloženom papirom za pečenje i pecite u zagrijanoj pećnici na srednjoj rešetki 25-30 minuta. Trebaju se malo osušiti, ali ne postati smeđe.
korak
Za glazuru pomiješajte zamjenu za krem sir, biljni maslac, šećer u prahu i prstohvat soli i miksajte na maloj brzini dok ne postane kremasto, zatim tucite na najjačoj brzini dok ne postane pjenasto. Pokrijte i ohladite dok se kolač potpuno ne ohladi.
korak
Valovito rasporedite glazuru po kolaču, pospite naribanom mrkvom i preostalim nasjeckanim orašastim plodovima.