Veganski wok s Mie tjesteninom

dm-drogerie markt
02.01.2025.

Gotovo za 30 min.
Vrijeme za pripremu: 10 min.
•
Vrijeme kuhanja/pečenja: 20 min.
530 kcal / obrok
Vegansko
•
Glavno jelo
•
Vegetarijansko
•
azijska kuhinja
Sastojci
za 4 obroka (1 wok tavica)
za veganski wok s Mie tjesteninom
1 glavica crvenog luka
2 češnja češnjaka
10 g svježeg đumbira
1 mala brokula
1 žuta i 1 zelena tikvica
1 vezica mladog luka
1 crvena paprika narezana na tanke trakice
dmBio kokosovo ulje
250 g dmBio Mie tjestenine
200 g dmBio slanutka
50 ml dmBio soja umaka
1 žličica dmBio Spicy Chili mješavine začina
1 žlica dmBio povrtnog temeljca
200 ml vode + 2 žlice
1 žlica dmBio kukuruznog škroba
1 limeta
sol
dmBio crni papar, mljeveni
50 g dmBio indijskih oraščića
Priprema
Veganski wok s Mie tjesteninom
Luk ogulite i narežite na kockice.
Češnjak oguliti i sitno nasjeckati.
Đumbir također ogulite i naribajte....
Brokulu očistite i operite te je razdijelite na cvjetiće.
Tikvice očistite, operite i narežite na komade.
Očistite i operite mladi luk te ga narežite na kolutiće
Zagrijte kokosovo ulje u woku i propirjajte povrće.
Nakon otprilike 4 minute dodajte Mie rezance.
Slanutak ocijedite i također umiješajte.
Dodajte začine.
Pomiješajte temeljac od povrća u prahu u 200 ml vode i dodajte u wok. Pustite da se sve peće oko 3 minute.
Pomiješajte škrob u prahu sa 3 žlice vode, dodajte sve u tavu da se malo zgusne.
Limetu ocijedite i jelo začinite sokom limete, solju i paprom.
Poslužite s indijskim oraščićima.