Veganski čevapčići s pikantnim pečenim paprikama

dm-drogerie markt
18.10.2024.

Gotovo za 30 min.
377 kcal / obrok
Vegansko
•
Vegetarijansko
•
Glavno jelo
•
Brzo & jednostavno
Sastojci
za 4 obroka
Za veganske čevapčiće
75 g dmBio veganskog mljevenog pripravka na bazi suncokreta
300 ml vode
1 žlica dmBio pripravka za juhu
3 crvena luka
2 češnja češnjaka
6 žlica dmBio maslinovog ulja za pečenje
240 g dmBio slanutka
sol
dmBio crni papar
dmBio slatke mljevene paprike
1½ žličica dmBio mješavine začina - talijansko bilje
2 žličice dmBio Pesto Basilico
Za povrće:
1 češanj češnjaka
170 g dmBio pikantne pečene crvene paprike
100 g dmBio sušenih rajčica
100 ml dmBio umak od rajčice s pečenom paprikom
Priprema
Veganski čevapčići s pikantnim pečenim paprikama
Priprema pripravka
Stavite veganski mljeveni pripravak na bazi suncokreta u zdjelu. Zakuhajte vodu i umiješajte temeljac od povrća u prahu. Pripravak prelijte vrućom juhom od povrća i pustite da se upije prema preporukama na pakiranju. Zatim stavite u cjedilo i ocijedite višak tekućine.
Popržite luk i češnjak
Luk ogulite i narežite na sitne kockice. Češnjak ogulite i sitno nasjeckajte. U tavi zagrijte 1 žlicu ulja i na njemu popirjajte luk i češnjak.
Sjedinite smjesu
Slanutak ocijedite, izgnječite i stavite u zdjelu. Dodajte namočeni pripravak i smjesu luka i češnjaka i sve izmiješajte.
Začinite i oblikujte čevapčiće
Dodajte sol, papar, papriku u prahu, ½ žličice talijanskog bilja i 1 žličicu pesta. Od smjese mokrim rukama oblikujte ćevapčiće. U tavi zagrijte preostalo ulje i pržite ćevapčiće oko 8 minuta.
Priprema povrća
Za pripremu povrća ogulite preostali luk i narežite ga na uske kolutove. Preostali češnjak ogulite i sitno nasjeckajte. Paprike ocijedite u cjedilu i odstranite ulje.
Začinite i zagrijte na tavi
U tavi zagrijte 2 žlice odvojenog ulja i prodinstajte luk sa češnjakom. Dodajte papriku i rajčicu te sve prelijte umakom od rajčice. Začinite solju, paprom, začinskim biljem i pestom.
Posluživanje
Ćevapčiće poslužite s povrćem i po želji poslužite s kus-kusom.