Glavna navigacijaNavigacija po kategorijamaGlavni sadržaj

Keksi u obliku pauka

dm-drogeriemarkt

dm-drogerie markt

02.10.2025.

Halloween-keksi u obliku pauka

Gotovo za 60 min.

Vrijeme za pripremu: 45 min.

Vrijeme kuhanja/pečenja: 15 min.

224 kcal / obrok

Keksi i kolačići

Sastojci

za 24 obroka (24 kom.)

za kekse

  • 120 g omekšalog maslaca

  • 130 g dmBio smeđeg šećera

  • 1 jaje (vel. M)

  • 170 g dmBio maslaca od kikirikija

  • 200 g dmBio pšeničnog brašna (Tip 405)

  • 1 žličica dmBio praška za pecivo

  • 1 žličica dmBio Bourbon vanilije, mljevene

  • sol

  • 2 paketića dmBio čokoladnih kapljica, Zartbitter

  • 50 g bijele čokolade

  • 6 dmBio voćnih pločica - indijski oraščić i komadići kakaovca

  • dodatno: čačkalice, vrećica za ukrašavanje

Priprema

Keksi u obliku pauka

  1. Priprema smjese

    Zagrijte pećnicu na 180°C. Miksajte maslac i šećer pjenjačom ručnog miksera dok ne postane kremasto. Dodajte jaje i kratko promiješajte. Dodajte maslac od kikirikija, brašno, prašak za pecivo, vaniliju i prstohvat soli te miksajte dok ne postane glatko.

  2. Pečenje keksa

    Obložite dva lima za pečenje papirom za pečenje. Oblikujte smjesu u 24 kuglice veličine oraha i stavite ih na limove za pečenje, ostavljajući dovoljno prostora između njih. Pecite u vrućoj pećnici 15-ak minuta.

  3. Priprema glazure

    U međuvremenu, otopite kapljice tamne čokolade u zdjeli iznad lonca s vrućom vodom. Nasjeckajte bijelu čokoladnu glazuru i otopite je u drugoj zdjeli iznad lonca s vrućom vodom.

  4. Hlađenje

    Izvadite kolačiće iz pećnice i u sredini svakog napravite udubljenje. Ostavite ih da se potpuno ohlade.

  5. Ukrašavanje

    Svaku voćnu pločicu prerežite na 4 dijela i rukama oblikujte male kuglice. Čačkalicom umočite svaku kuglicu u rastopljeni premaz od tamne čokolade, otresajući višak čokolade sa strane zdjele. Stavite kuglice u rupice na kolačićima čačkalicom. Zatvorite sve nastale rupice s malo čokoladnog premaza. Ostavite čokoladu da se kratko stegne u hladnjaku.

  6. Oblikovanje paukovog tijela

    Napunite jednu vrećicu za ukrašavanje preostalom tamnom čokoladom, a drugu bijelom čokoladom. Bijelom čokoladom naslikajte velike oči na tijelima pauka i ostavite ih da se kratko stegnu u hladnjaku. Zatim tamnom čokoladom naslikajte zjenice na očnim jabučicama i ostavite da se stegnu. Na kraju, tamnom čokoladom naslikajte paukove noge, protežući se preko ruba keksića. Ostavite ih da se kratko stegnu.

Kraj popisa

Odgovarajuće kategorije proizvoda