Keksi u obliku pauka

dm-drogerie markt
02.10.2025.

Gotovo za 60 min.
Vrijeme za pripremu: 45 min.
•
Vrijeme kuhanja/pečenja: 15 min.
224 kcal / obrok
Keksi i kolačići
Sastojci
za 24 obroka (24 kom.)
za kekse
120 g omekšalog maslaca
130 g dmBio smeđeg šećera
1 jaje (vel. M)
170 g dmBio maslaca od kikirikija
200 g dmBio pšeničnog brašna (Tip 405)
1 žličica dmBio praška za pecivo
1 žličica dmBio Bourbon vanilije, mljevene
sol
2 paketića dmBio čokoladnih kapljica, Zartbitter
50 g bijele čokolade
6 dmBio voćnih pločica - indijski oraščić i komadići kakaovca
dodatno: čačkalice, vrećica za ukrašavanje
Priprema
Keksi u obliku pauka
Priprema smjese
Zagrijte pećnicu na 180°C. Miksajte maslac i šećer pjenjačom ručnog miksera dok ne postane kremasto. Dodajte jaje i kratko promiješajte. Dodajte maslac od kikirikija, brašno, prašak za pecivo, vaniliju i prstohvat soli te miksajte dok ne postane glatko.
Pečenje keksa
Obložite dva lima za pečenje papirom za pečenje. Oblikujte smjesu u 24 kuglice veličine oraha i stavite ih na limove za pečenje, ostavljajući dovoljno prostora između njih. Pecite u vrućoj pećnici 15-ak minuta.
Priprema glazure
U međuvremenu, otopite kapljice tamne čokolade u zdjeli iznad lonca s vrućom vodom. Nasjeckajte bijelu čokoladnu glazuru i otopite je u drugoj zdjeli iznad lonca s vrućom vodom.
Hlađenje
Izvadite kolačiće iz pećnice i u sredini svakog napravite udubljenje. Ostavite ih da se potpuno ohlade.
Ukrašavanje
Svaku voćnu pločicu prerežite na 4 dijela i rukama oblikujte male kuglice. Čačkalicom umočite svaku kuglicu u rastopljeni premaz od tamne čokolade, otresajući višak čokolade sa strane zdjele. Stavite kuglice u rupice na kolačićima čačkalicom. Zatvorite sve nastale rupice s malo čokoladnog premaza. Ostavite čokoladu da se kratko stegne u hladnjaku.
Oblikovanje paukovog tijela
Napunite jednu vrećicu za ukrašavanje preostalom tamnom čokoladom, a drugu bijelom čokoladom. Bijelom čokoladom naslikajte velike oči na tijelima pauka i ostavite ih da se kratko stegnu u hladnjaku. Zatim tamnom čokoladom naslikajte zjenice na očnim jabučicama i ostavite da se stegnu. Na kraju, tamnom čokoladom naslikajte paukove noge, protežući se preko ruba keksića. Ostavite ih da se kratko stegnu.
Kraj popisa



