Veganski pužići od vanilije i jagode

dm-drogerie markt
10.12.2024.

Gotovo za 75 min.
Vrijeme za pripremu: 60 min.
•
Vrijeme kuhanja/pečenja: 15 min.
740 kcal / obrok
Desert
•
Vegansko
•
Vegetarijansko
Sastojci
za 4 obroka (8-12 kom.)
Za tijesto:
1 paketić dmBio kvasca
½ žličice dmBio šećera
300 g dmBio integralnog pšeničnog brašna
130 ml dmBio napitka od badema
40 g dmBio kokosovog ulja
2 paketića dmBio Bourbon vanilin šećera
prstohvat soli
Za kremu
2 paketa dmBio pudinga od vanilije
500 ml dmBio Barista napitka od zobi
2 paketića dmBio Bourbon vanilije
20 g dmBio škrobnog brašna
25 g dmBio sušenih jagoda
80 g dmBio pistacija
Za dekoraciju
70 g šećera u prahu
dmBio soka od limuna ( po želji)
Priprema
Veganski pužići od vanilije i jagode
korak
Sastojke za tijesto staviti u zdjelu i miksati dok se ne sjedine. Pokrijte tijesto i ostavite da se diže na toplom mjestu oko 1 sat.
korak
Puding pripremite prema preporukama na pakiranju s Barista zobenim napitkom i vanilin šećerom. Škrob pomiješajte s 1 žlicom hladne vode i umiješajte u vruću smjesu za puding. Umiješajte ploške jagoda. Gotovu smjesu za puding ostaviti sa strane da se ohladi, pokriti folijom.
korak
Tijesto jednom premijesite i na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte u pravokutnik.
korak
Po vrhu rasporedite pudink kremu.
korak
Očistite pistacije od ljuske, nasjeckajte ih na sitne komadiće i rasporedite po smjesi za puding.
korak
Zarolajte tijesto s duže strane. Rolu tijesta pažljivo izrežite na kriške.
korak
Zagrijte pećnicu na 180°C s ventilatorom.
korak
Pužiće od tijesta slažite prerezanom stranom prema dolje na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pustite da se dižu još 15 minuta pa pecite u pećnici oko 10-15 minuta dok ne porumene.
korak
Za dekoraciju izmiksajte šećer u prahu s malo limunovog soka dok ne postane gusta smjesa. Pečene pužiće ukrasite glazurom i nasjeckanim pistacijama.