Glavna navigacijaNavigacija po kategorijamaGlavni sadržaj

Veganski punjeno povrće

dm-drogeriemarkt

dm-drogerie markt

30.12.2024.

Veganski punjeno povrće

Gotovo za 90 min.

Vrijeme za pripremu: 30 min.

Vrijeme kuhanja/pečenja: 60 min.

Bez glutena

Glavno jelo

Vegansko

Vegetarijansko

Sastojci

za 2 obroka (1 tepsija)

za veganski punjeno povrće

  • 200 g dmBio pšenice

  • 2 patlidžana ili 2 tikvice ili 2 veće rajčice

  • 1 luk

  • 1 češanj češnjaka

  • 4 žlice dmBio ekstra djevičanskog ulja

  • 1 žlica dmBio cvjetnog meda ili sirupa od agave

  • dmBio aceto balzamični ocat

  • 2 konzerve dmBio komada rajčice

  • 2 mlada luka

  • sol

  • papar

  • 2 šake svježe salate rukola

  • 40 g parmezana ili veganske zamjene za parmezan

Priprema

Veganski punjeno povrće

  1. korak

    Pšenicu najprije isperite vodom u finom cjedilu. Pšenicu prije kuhanja treba namočiti preko noći. Tada je vrijeme kuhanja oko 30 do 40 minuta.

  2. korak

    Zagrijte pećnicu na 175°C ventilatorsku pećnicu (195°C gornji/donji grijač). Patlidžan (ili tikvicu ili rajčicu) operite i uzdužno prerežite na pola, a unutrašnjost malo ostružite žlicom.

  3. korak

    Luk i češnjak ogulite i oboje sitno nasjeckajte. U tavi zagrijte 2 žlice maslinovog ulja i propirjajte luk i češnjak.

  4. korak

    Dodajte skuhanu pšenicu i pirjajte oko 1 minutu. Preko toga prelijte med, pustite da se malo karamelizira i deglazirajte balzamičnim octom.

  5. korak

    Sada dodajte rajčice iz konzerve i pirjajte na srednjoj vatri oko 30-40 minuta. S vremena na vrijeme dodajte malo vode.

  6. korak

    Mladi luk operite, uzdužno prepolovite i narežite na sitne polukolutove. Umak od rajčice začinite solju i paprom.

  7. korak

    Patlidžan (tikvice ili rajčice) stavite u tepsiju obloženu papirom za pečenje i premažite ga sa 2 žlice maslinovog ulja. Napunite smjesom pšenice i rajčice.

  8. korak

    Punjene patlidžane (tikvice ili rajčice) stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 30 minuta.

  9. korak

    Izvadite patliđane (tikvice ili rajčice) iz pećnice i poslužite ukrašene rukolom i parmezanom (veganskom zamjenom za parmezan). Po želji začinite solju i paprom.

Odgovarajuće kategorije proizvoda