Glavna navigacijaNavigacija po kategorijamaGlavni sadržaj

Veganska burkaša

od Ana Žontar Kristanc

13.03.2024.

Veganska burkaša

Gotovo za 80 min.

Vrijeme za pripremu: 20 min.

Vrijeme kuhanja/pečenja: 60 min.

Vegetarijansko

Vegansko

Tradicionalno jelo

Glavno jelo

Sastojci

za 6 obroka

za burkašu

  • 1 kg dmBio kiselog kupusa

  • 2 litre vode

  • 2 paketa dmBio veganskih kobasica za pečenje

  • 1/3 žličice dmBio povrtnog temeljca u prahu

  • 150 g dmBio prosa

  • 6-8 krumpira

  • 1/2 čajne žličice soli - ili po ukusu

  • crni papar - po ukusu

  • 1-2 lista lovora - po želji

  • 2 žlice dmBio pšeničnog brašna tipa 405

  • 2-3 žlice dmBio ekstra djevičanskog maslinovog ulja

  • 150 ml vode

Priprema

Veganska burkaša

  1. Pripremite kiseli kupus

    Kiseli kupus operite do željene kiselosti. Stavite ga u posudu i prelijte vodom.

  2. Dodajte ostale sastojke

    Dodajte prepečene narezane kobasice, papar, jušni temeljac, sol i prema želji list lovora. Pustite da uvrije i zatim kuhajte na umjerenoj vatri 40-45 minuta.

  3. Skuhajte krumpir

    Krumpir narezan na manje komadiće kuhajte u posoljenoj vodi 15 minuta.

  4. Skuhajte prosenu kašu

    Dodajte prosenu kašu koju ste kuhali 10 minuta. Ugasite štednjak i ostavite u vodi 10-15 minuta. Kad je kuhano, ocijedite.

  5. Pomiješajte sve sastojke

    Kad je kiseli kupus kuhan, u posudu dodajte kuhanu prosenu kašu i krumpir te promiješajte. Zagustite brašnom koje je prethodno pomiješano s vodom i uljem. Odmah poslužite.

  6. Savjet:

    Umjesto kiselog kupusa možete koristiti i kiselu repu i napraviti malo drugačiju verziju ovog jela.

Marka: dmBio; Naziv proizvoda: Kiseli kupus – blagi, 520 g; Cijena: 1,20 €; Osnovna cijena: 0,52 kg (2,31 € za 1 kg); dm marka Logo; 4,632 od 5 zvjezdica na osnovu 106 ocjena; Dostupnost: Status crveno Nije dostupno za isporuku, Status sivo Odaberi dm prodavaonicuKiseli kupus – blagi dmBio
dm marka Logo
1,20 €
0,52 kg (2,31 € za 1 kg)Cijena na 02.05.2025.: 1,15 €
Nije dostupno za isporuku
Marka: dmBio; Naziv proizvoda: Veganske pikantne kobasice za pečenje od sejtana – Chorizo, 130 g; Cijena: 2,50 €; Osnovna cijena: 0,13 kg (19,23 € za 1 kg); dm marka Logo; 4,266 od 5 zvjezdica na osnovu 214 ocjena; Dostupnost: Status zeleno Dostupno za isporuku, Status sivo Odaberi dm prodavaonicuVeganske pikantne kobasice za pečenje od sejtana – Chorizo dmBio
dm marka Logo
2,50 €
0,13 kg (19,23 € za 1 kg)Cijena na 02.05.2025.: 2,50 €
Dostupno za isporuku
Marka: dmBio; Naziv proizvoda: Povrtni temeljac (prah), 290 g; Cijena: 2,45 €; Osnovna cijena: 0,29 kg (8,45 € za 1 kg); dm marka Logo; 4,074 od 5 zvjezdica na osnovu 458 ocjena; Dostupnost: Status zeleno Dostupno za isporuku, Status sivo Odaberi dm prodavaonicuPovrtni temeljac (prah) dmBio
dm marka Logo
2,45 €
0,29 kg (8,45 € za 1 kg)Cijena na 02.05.2025.: 2,45 €
Dostupno za isporuku
Marka: dmBio; Naziv proizvoda: Zlatno proso, 800 g; Cijena: 2,30 €; Osnovna cijena: 0,8 kg (2,88 € za 1 kg); dm marka Logo; 4,25 od 5 zvjezdica na osnovu 4 ocjena; Dostupnost: Status zeleno Dostupno za isporuku, Status sivo Odaberi dm prodavaonicuZlatno proso dmBio
dm marka Logo
2,30 €
0,8 kg (2,88 € za 1 kg)Cijena na 02.05.2025.: 2,30 €
Dostupno za isporuku
Marka: dmBio; Naziv proizvoda: Pšenično brašno tip 405, 1 kg; Cijena: 1,45 €; Osnovna cijena: 1 kg (1,45 € za 1 kg); dm marka Logo; 4,546 od 5 zvjezdica na osnovu 108 ocjena; Dostupnost: Status crveno Nije dostupno za isporuku, Status sivo Odaberi dm prodavaonicuPšenično brašno tip 405 dmBio
dm marka Logo
1,45 €
1 kg (1,45 € za 1 kg)Cijena na 02.05.2025.: 1,45 €
Nije dostupno za isporuku
Marka: dmBio; Naziv proizvoda: Ekstra djevičansko maslinovo ulje, 750 ml; Cijena: 10,50 €; Osnovna cijena: 0,75 l (14,00 € za 1 l); dm marka Logo; 4,21 od 5 zvjezdica na osnovu 1.133 ocjena; Dostupnost: Status zeleno Dostupno za isporuku, Status sivo Odaberi dm prodavaonicuEkstra djevičansko maslinovo ulje dmBio
dm marka Logo
10,50 €
0,75 l (14,00 € za 1 l)Cijena na 02.05.2025.: 10,50 €
Dostupno za isporuku
Ana Žontar Kristanc

O autorici recepta: Ana Žontar Kristanc (Slovenija)

Zovem se Ana Žontar Kristanc i već 14 godina kulinarski stvaram na internetu, u kuharima i TV emisijama. Živim i dišem kulinarstvo u svim mogućim aspektima. Kuhanjem sam se počela baviti prije 14 godina, kad sam otvorila svoj prvi kulinarski blog i potpuno se zaljubila u taj proces. Ljubav prema kuhanju sam stekla kod kuće, gdje ljubav i druženje uvijek povezujemo s dobrom hranom. Volim raznolikost recepata. Ako bih morala navesti recept koji me najviše ponese, to su svakako rum kuglice ili medvjeđe šape, koje sam uvijek spremala s mamom. Ljubav, osim zagrljajima i poljupcima, najviše volim pokazivati hranom. Svoje dječake redovno iznenađujem palačinkama – one su postale naša tradicija vikendom. dmBio proizvode obožavam, jer su kvalitetni i zdraviji pa mi najveće zadovoljstvo predstavlja kreirati jela koristeći upravo njih.

Odgovarajuće kategorije proizvoda