Kolač od mrkve i lješnjaka s kompotom od krušaka

dm-drogerie markt
03.01.2025.

Gotovo za 102 min.
Vrijeme za pripremu: 40 min.
•
Vrijeme kuhanja/pečenja: 60 min.
365 kcal / obrok
Brzo & jednostavno
•
Desert
•
Vegansko
•
Vegetarijansko
•
Kolači
Sastojci
za 12 obroka (12 kom.)
Za tortu od mrkve i lješnjaka:
350 g mrkve
1 banana
60 ml espresso kave
100 ml dmBio ulja repice
50 g dmBio šećera
50 g dmBio kokosova šećera
1 žličica soli
3 žlice dmBio soka od limuna
150 g dmBio brašna od pira tip 630
30 g dmBio kukuruznog škroba
60 g dmBio lješnjaka
2 žličice dmBio praška za pecivo
150 g dmBio namaza od lješnjaka i čokolade
3 žlice dmBio kreme od indijskih oraščića (alternativa krem siru)
Za kompot od krušaka:
3 kruške
300 ml soka od jabuke i kruške s negaziranom vodom
½ paketića dmBio pudinga od vanilije
piment
dmBio cejlonski cimet
1 žlica dmBio sirupa od agave
Priprema
Kolač od mrkve i lješnjaka s kompotom od krušaka
Zagrijte pećnicu
Zagrijte pećnicu na 175 °C.
Pripremite mrkvu i bananu
Mrkvu operite, ogulite i krupno naribajte. Bananu narežite na male komadiće. Mrkvu ocijedite i pomiješajte s bananama.
Pripremiti tijesto
U zdjeli pomiješajte espresso, repičino ulje, šećer, sol, limunov sok, brašno, škrob, lješnjake i prašak za pecivo. Umiješajte čokoladnu kremu, kremu od indijskih oraščića, banane i mrkve.
Ispecite kolač
Smjesu izlijte u pleh premazan uljem i pecite u pećnici na srednjoj polici cca 55-60 minuta.
Pripremite kruške
Kruške operite, ogulite i prepolovite, izvadite im jezgru, a meso narežite na kolutiće. Zakuhajte 200 ml soka. Prašak za puding pomiješajte s preostalim sokom i umiješajte u kipući sok. Dodajte kriške kruške i sve začinite pimentom, cimetom i sirupom od agave
Pustite da se kolač ohladi i poslužite
Ostavite kolač da se ohladi u pa ga narežite na komade i poslužite uz kompot od kruške.