Glavna navigacijaNavigacija po kategorijamaGlavni sadržaj

Kolač od mrkve i lješnjaka s kompotom od krušaka

dm-drogeriemarkt

dm-drogerie markt

03.01.2025.

Kolač od mrkve i lješnjaka s kompotom od krušaka

Gotovo za 102 min.

Vrijeme za pripremu: 40 min.

Vrijeme kuhanja/pečenja: 60 min.

365 kcal / obrok

Brzo & jednostavno

Desert

Vegansko

Vegetarijansko

Kolači

Sastojci

za 12 obroka (12 kom.)

Za tortu od mrkve i lješnjaka:

  • 350 g mrkve

  • 1 banana

  • 60 ml espresso kave

  • 100 ml dmBio ulja repice

  • 50 g dmBio šećera

  • 50 g dmBio kokosova šećera

  • 1 žličica soli

  • 3 žlice dmBio soka od limuna

  • 150 g dmBio brašna od pira tip 630

  • 30 g dmBio kukuruznog škroba

  • 60 g dmBio lješnjaka

  • 2 žličice dmBio praška za pecivo

  • 150 g dmBio namaza od lješnjaka i čokolade

  • 3 žlice dmBio kreme od indijskih oraščića (alternativa krem ​​siru)

Za kompot od krušaka:

  • 3 kruške

  • 300 ml soka od jabuke i kruške s negaziranom vodom

  • ½ paketića dmBio pudinga od vanilije

  • piment

  • dmBio cejlonski cimet

  • 1 žlica dmBio sirupa od agave

Priprema

Kolač od mrkve i lješnjaka s kompotom od krušaka

  1. Zagrijte pećnicu

    Zagrijte pećnicu na 175 °C.

  2. Pripremite mrkvu i bananu

    Mrkvu operite, ogulite i krupno naribajte. Bananu narežite na male komadiće. Mrkvu ocijedite i pomiješajte s bananama.

  3. Pripremiti tijesto

    U zdjeli pomiješajte espresso, repičino ulje, šećer, sol, limunov sok, brašno, škrob, lješnjake i prašak za pecivo. Umiješajte čokoladnu kremu, kremu od indijskih oraščića, banane i mrkve.

  4. Ispecite kolač

    Smjesu izlijte u pleh premazan uljem i pecite u pećnici na srednjoj polici cca 55-60 minuta.

  5. Pripremite kruške

    Kruške operite, ogulite i prepolovite, izvadite im jezgru, a meso narežite na kolutiće. Zakuhajte 200 ml soka. Prašak za puding pomiješajte s preostalim sokom i umiješajte u kipući sok. Dodajte kriške kruške i sve začinite pimentom, cimetom i sirupom od agave

  6. Pustite da se kolač ohladi i poslužite

    Ostavite kolač da se ohladi u pa ga narežite na komade i poslužite uz kompot od kruške.