Glavna navigacijaNavigacija po kategorijamaGlavni sadržaj

Bezglutenski voćni kolač

dm-drogerie markt

02.01.2025.

Gotovo za 79 min.

Vrijeme za pripremu: 20 min.

Vrijeme kuhanja/pečenja: 55 min.

217 kcal / obrok

Brzo & jednostavno

Desert

Vegansko

Vegetarijansko

Sastojci

za 12 obroka (1 torta)

za tijesto:

  • 15 g veganske zamjene za jaja

  • 100 ml vode

  • 100 g dmBio šećera

  • sol

  • 1 žličica dmBio soka od limuna

  • 40 g dmBio namaza od indijskih oraščića

  • 100 g dmBio rižinog brašna

  • 100 g dmBio bezglutenskog zobenog brašna

  • 2 žličice dmBio praška za pecivo

za nadjev:

  • 350 g borovnica

  • 25 g dmBio liofiliziranih borovnica

  • 50 g veganskog maslaca

  • 75 g dmBio bezglutenskog zobenog brašna

  • 60 g dmBio šećera

  • 1 paketić dmBio šećera bourbon vanilije

  • 1/2 žličice mljevenog dmBio cejlonskog cimeta

  • prstohvat soli

Priprema

Priprema tijesta:

  1. korak

    Zagrijte pećnicu na 180 °C

  2. korak

    Pomiješajte zamjenu za jaja s vodom.

  3. korak

    Pomiješajte sa šećerom i soli te umiješajte limunov sok i maslac od indijskih oraščića.

  4. korak

    Pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo.

  5. korak

    U smjesu od jaja naizmjenično umiješajte mješavinu brašna i napitak od badema.

  6. korak

    Kalup promjera 24 cm obložite papirom za pečenje i ulijte tijesto.

Priprema nadjeva:

  1. korak

    Borovnice operite i osušite te rasporedite po tijestu.

  2. korak

    Suhe borovnice usitnite i pomiješajte s preostalim sastojcima za nadjev.

  3. korak

    Rasporedite nadjev po borovnicama i pecite u pećnici na donjoj polici oko 50-55 minuta.

  4. Savjet:

    Umjest borvnica možete koristiti i drugo sezonsko voće po želji: jabuke, jagode marelice....