Bezglutenski voćni kolač

dm-drogerie markt
02.01.2025.

Gotovo za 79 min.
Vrijeme za pripremu: 20 min.
•
Vrijeme kuhanja/pečenja: 55 min.
217 kcal / obrok
Brzo & jednostavno
•
Desert
•
Vegansko
•
Vegetarijansko
Sastojci
za 12 obroka (1 torta)
za tijesto:
15 g veganske zamjene za jaja
100 ml vode
100 g dmBio šećera
sol
1 žličica dmBio soka od limuna
40 g dmBio namaza od indijskih oraščića
100 g dmBio rižinog brašna
100 g dmBio bezglutenskog zobenog brašna
2 žličice dmBio praška za pecivo
za nadjev:
350 g borovnica
25 g dmBio liofiliziranih borovnica
50 g veganskog maslaca
75 g dmBio bezglutenskog zobenog brašna
60 g dmBio šećera
1 paketić dmBio šećera bourbon vanilije
1/2 žličice mljevenog dmBio cejlonskog cimeta
prstohvat soli
Priprema
Priprema tijesta:
korak
Zagrijte pećnicu na 180 °C
korak
Pomiješajte zamjenu za jaja s vodom.
korak
Pomiješajte sa šećerom i soli te umiješajte limunov sok i maslac od indijskih oraščića.
korak
Pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo.
korak
U smjesu od jaja naizmjenično umiješajte mješavinu brašna i napitak od badema.
korak
Kalup promjera 24 cm obložite papirom za pečenje i ulijte tijesto.
Priprema nadjeva:
korak
Borovnice operite i osušite te rasporedite po tijestu.
korak
Suhe borovnice usitnite i pomiješajte s preostalim sastojcima za nadjev.
korak
Rasporedite nadjev po borovnicama i pecite u pećnici na donjoj polici oko 50-55 minuta.
Savjet:
Umjest borvnica možete koristiti i drugo sezonsko voće po želji: jabuke, jagode marelice....