Bezglutenska peciva s nadjevom od avokada i cikle

dm-drogerie markt
11.06.2025.

Gotovo za 40 min.
Vrijeme za pripremu: 15 min.
•
Vrijeme kuhanja/pečenja: 25 min.
430 kcal / obrok
Bez glutena
•
Doručak
•
Kruh & peciva
Sastojci
za 12 obroka (12 peciva)
Za peciva:
320 g dmBio bademovog brašna, bez glutena
180 g dmBio zobenog brašna, bez glutena
1 žlica dmBio šećera
1,5 žličica dmBio soli sa začinima
1 paketić dmBio kvasca
130 ml dmBio biljnog napitka od soje, natur
200 ml vode
2 žlice dmBio ekstra djevičanskog maslinovog ulja
za prvi nadjev:
1 avokado
2 žlica dmBio soka od limuna
1 žlica dmBio soli sa začinima
4 žlice dmBio namaza od patlidžana
za drugi nadjev:
4 žlice dmBio namaza od cikle i hrena
1 mladi luk
1 žlica dmBio indijskih oraščića
Priprema
Za peciva:
Pripemite tijesto
Sastojke za peciva pomiješajte u zdjeli i grubo promiješajte. Zatim mijesite oko 10 minuta dok ne dobijete elastično tijesto. Tijesto bi se trebalo odvajati od rubova zdjele. Pokrijte zdjelu vlažnom krpom i ostavite da odstoji na toplom mjestu oko 1 sat.
Formirajte peciva
Zagrijte pećnicu na 200°C (gornji/donji grijač). Zatim obložite dva lima za pečenje papirom za pečenje. Izvadite tijesto iz zdjele i stavite ga na dobro pobrašnjenu radnu površinu. Lagano ga dlanom oblikujte u pravokutnik. Lagano pobrašnite površinu tijesta. Oblikujte tijesto u 12 jednakih kuglica.
Ispecite peciva
Oblikovana peciva stavite na dva lima za pečenje obložena papirom za pečenje, ostavljajući malo razmaka između njih, i ostavite ih da odstoje 5 minuta. Zatim pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 20-25 minuta dok ne porumene. Ostavite da se ohlade.
Za prvi nadjev:
Rezanje avokada
Avokado prepolovite, izvadite košticu, izdubite meso i narežite ga na kriške. Poškropite s malo limunovog soka i začinite solju.
Nadjenite peciva
Prerežite peciva na pola i donje polovice premažite namazom od patlidžana, na koji složite kriške avokada.
Za drugi nadjev:
Pripremite sastojke
Očistite i operite mladi luk te ga narežite na kolutiće. Indijske oraščiće grubo nasjeckajte.
Nadjenite peciva
Prepolovite preostala peciva i donje polovice premažite namazom od cikle i hrena. Poslužite s kolutićima mladog luka i indijskim oraščićima.