Pizza rolice sa špinatom
dm-drogerie markt
02.01.2025.
Gotovo za 115 min.
Vrijeme za pripremu: 70 min.
•
Vrijeme kuhanja/pečenja: 45 min.
645 kcal / obrok
Vegansko
•
Vegetarijansko
•
Bez glutena
•
Pizza
•
Fingerfood
Sastojci
za 4 obroka (20 kom.)
za tijesto za pizzu:
200 ml mlake vode
1 ½ žličice dmBio šećera
5 g dmBio kvasca
300 g dmBio brašna od pira tip 1050
2 žličice soli
1 žlica dmBio maslinovog ulja za prženje
Za nadjev:
1 glavica crvenog luka
3 češnja češnjaka
1 crvena paprika
100 g dmBio sušene rajčice
100 g dmBio slanutka
150 g svježeg špinata
30 g dmBio pinjola
1 žlica dmBio ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
papar
100 g dmBio kreme od indijskih oraščića (alternativa krem siru)
100 g dmBio umaka od rajčice s pečenom paprikom
80 g dmBio zamjene za parmezan
Priprema
Pizza rolice sa špinatom
Pripremite tijesto
Vodu lagano zagrijati i u njoj otopiti šećer i kvasac. Pustite da odstoji 10-ak minuta. Prosijte brašno u zdjelu i pomiješajte sa soli. Dodati smjesu kvasca i maslinovog ulja i sve zamijesite u glatko tijesto. Pokrijte i ostavite tijesto da se diže na toplom mjestu oko 1 sat.
Pripremite povrće i špinat
Ogulite luk i češnjak. Luk narežite na uske kolutiće. Češnjak nasjeckajte na sitno. Paprike operite, prepolovite, očistite od sjemenki i narežite na vrlo sitne kockice. Sušene rajčice narežite na trakice. Ocijedite slanutak. Špinat operite i blanširajte u blago posoljenoj vodi oko 1 minutu. Pinjole kratko popecite na tavi bez dodavanja masnoće.
Popržite povrće
Zagrijte maslinovo ulje u tavi i pirjajte luk i češnjak oko 2-3 minute. Dodajte papriku narezanu na kockice i sušene rajčice te kratko propirjajte. Posolite i popaprite.
Zagrijte pećnicu
Zagrijte pećnicu na 180°C s ventilatorom.
Razvaljajte tijesto i nadjenite ga
Tijesto za pizzu razvaljajte. Pomiješajte kremu od indijskog oraščića i umak od rajčice te premažite podlogu za pizzu. Dodajte povrće, špinat, slanutak i pinjole. Sve opet posolite i popaprite. Preko toga rasporedite zamjenu za parmezan.
Oblikujte i ispecite pizza rolice
Zarolajte tijesto za pizzu u roladu. Narežite roladu na ploške debljine cca 2 cm i pecite u pećnici cca 20 minuta.