Glavna navigacijaNavigacija po kategorijamaGlavni sadržaj

Pizza rolice sa špinatom

dm-drogerie markt

02.01.2025.

Pizza rolice sa špinatom

Gotovo za 115 min.

Vrijeme za pripremu: 70 min.

Vrijeme kuhanja/pečenja: 45 min.

645 kcal / obrok

Vegansko

Vegetarijansko

Bez glutena

Pizza

Fingerfood

Sastojci

za 4 obroka (20 kom.)

za tijesto za pizzu:

  • 200 ml mlake vode

  • 1 ½ žličice dmBio šećera

  • 5 g dmBio kvasca

  • 300 g dmBio brašna od pira tip 1050

  • 2 žličice soli

  • 1 žlica dmBio maslinovog ulja za prženje

Za nadjev:

  • 1 glavica crvenog luka

  • 3 češnja češnjaka

  • 1 crvena paprika

  • 100 g dmBio sušene rajčice

  • 100 g dmBio slanutka

  • 150 g svježeg špinata

  • 30 g dmBio pinjola

  • 1 žlica dmBio ekstra djevičanskog maslinovog ulja

  • sol

  • papar

  • 100 g dmBio kreme od indijskih oraščića (alternativa krem ​​siru)

  • 100 g dmBio umaka od rajčice s pečenom paprikom

  • 80 g dmBio zamjene za parmezan

Priprema

Pizza rolice sa špinatom

  1. Pripremite tijesto

    Vodu lagano zagrijati i u njoj otopiti šećer i kvasac. Pustite da odstoji 10-ak minuta. Prosijte brašno u zdjelu i pomiješajte sa soli. Dodati smjesu kvasca i maslinovog ulja i sve zamijesite u glatko tijesto. Pokrijte i ostavite tijesto da se diže na toplom mjestu oko 1 sat.

  2. Pripremite povrće i špinat

    Ogulite luk i češnjak. Luk narežite na uske kolutiće. Češnjak nasjeckajte na sitno. Paprike operite, prepolovite, očistite od sjemenki i narežite na vrlo sitne kockice. Sušene rajčice narežite na trakice. Ocijedite slanutak. Špinat operite i blanširajte u blago posoljenoj vodi oko 1 minutu. Pinjole kratko popecite na tavi bez dodavanja masnoće.

  3. Popržite povrće

    Zagrijte maslinovo ulje u tavi i pirjajte luk i češnjak oko 2-3 minute. Dodajte papriku narezanu na kockice i sušene rajčice te kratko propirjajte. Posolite i popaprite.

  4. Zagrijte pećnicu

    Zagrijte pećnicu na 180°C s ventilatorom.

  5. Razvaljajte tijesto i nadjenite ga

    Tijesto za pizzu razvaljajte. Pomiješajte kremu od indijskog oraščića i umak od rajčice te premažite podlogu za pizzu. Dodajte povrće, špinat, slanutak i pinjole. Sve opet posolite i popaprite. Preko toga rasporedite zamjenu za parmezan.

  6. Oblikujte i ispecite pizza rolice

    Zarolajte tijesto za pizzu u roladu. Narežite roladu na ploške debljine cca 2 cm i pecite u pećnici cca 20 minuta.