Bezglutenski bageli s kremom od cikle

dm-drogerie markt
02.01.2025.

Gotovo za 90 min.
Vrijeme za pripremu: 15 min.
•
Vrijeme kuhanja/pečenja: 75 min.
433 kcal / obrok
Vegansko
•
Vegetarijansko
•
Bez glutena
•
Kruh & peciva
Sastojci
za 8 obroka (8 kom.)
za bagele:
250 g dmBio rižinog brašna
230 g dmBio bezglutenskog zobenog brašna
2 žličice dmBio praška za pecivo
1 žličica sode bikarbone
30 g psyllium ljuski
20 g mljevenog lanenog sjemena
3/4 žličice soli
560 g vode
30 g jabučnog octa
15 g javorovog sirupa
sjemenke suncokreta i sezama, neoguljene, za dekoraciju
150 g dmBio namaza od cikle ili drugog namaza po želji
Priprema
Bezglutenski bageli s kremom od cikle
Zagrijte pećnicu na 225 °C
Za peciva: U zdjelu staviti obje vrste brašna, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, ljuskice psiliuma, lanene sjemenke i sol. Pomiješajte vodu, jabučni ocat i sirup dok ne dobijete podatno tijesto. Tijesto može biti ljepljivo.
Radnu površinu pospite rižinim brašnom i pobrašnjenim rukama podijelite tijesto na osam dijelova i svaki oblikujte u oblik bagela.
Premažite površinu peciva s malo vode i malo javorovog sirupa, a zatim svako pecivo pospite sjemenkama po svom izboru.
Bagele pecite u pećnici na srednjoj rešetki oko 15 minuta.
Zatim smanjite temperaturu na 200 °C i pecite bagele još 45 minuta. (Nakon 20-ak minuta peciva malo poklopite papirom za pečenje da sjemenke ne potamne.)
Bagele razrežite i premažite namazom.